Conserve de iarna

Reteta Gem de mere si morcovi

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Gemul de mere si morcovi este o combinatie inedita pentru o astfel de conserva.

ingrediente

   1 kg de mere cantarite dupa ce au fost curatate
   500 gr morcovi
   300 gr zahar
   50 ml rom
   scortisoara macinata
   dupa gust

mod de preparare

Se curata morcovii, se spala si se rad pe razatoarea mica. Se pun in cratita si se toarna apa cat sa-i acopere. Se lasa sa fiarba sub capac, la foc potrivit.




Merele se curata de coaja si de cotoare, apoi se taie felii potrivit de groase. Cand morcovii s-au inmuiat, se adauga zaharul, romul, scortisoara macinata si merele taiate felii.




Se lasa sa fiarba pana cans se inmoaie si merele.




Gemul se pune cald in borcane streilizate si acestea se inchid ermetic imediat. Dupa ce se raceste, se pastreaza la frigider.


Gemul de mere si morcovi se consuma ca atare sau in diverse preparate dulci, dar nu poate fi pastrat mai mult de 60 de zile.

Incearca si Magiun de prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere si morcovi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.