Anul trecut am facut-o pt prima oara...baietilor mei le place mult pasta de ardei la tub Gulas din comert, care este si dulce si picanta. Asa ca anul trecut m-am suparat si am incercat sa o fac si eu in casa. Desigur ca nu a iesit ca si cea din comert dar gustul mi-a placut tare mult, baietii au savurat-o pe sandwich-uri, iar ce a ramas s-a folosit cu succes la tocanite. Anul trecut am facut-o din ardei kapia, anul asta incercam cu gogosari...
Gogosarii se spala se sterg cu un prosop de bucatarie si se aseaza in 2 tavi (tavile de la aragaz) in care am pus hartie de copt. Dam tavile cu gogosari in cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute. Vreau sa va spun ca este pt prima oara cand coc gogosarii astfel si am fost tare multumita. Nu s-a facut pic de fum si mizerie si s-au facut si foarte repede. Dupa ce i-am scos din cuptor i-am pudrat cu sare, am taiat o punga curata in asa fel incat sa acopere tavile. I-am lasat 20-30 minute pana ce erau doar calduti si se curatau foarte usor de coaja si cotoare. I-am trecut prin apa pt a inlatura samburii, i-am pus intr-o strecuratoare si i-am lasat 10 minute.I-am dat prin robotul de bucatarie sau masina de tocat, ce aveti. Puneti pe foc o cratita incapatoare cu uleiul la incins. Adaugati gogosarii copti si dati prin robot, amestecati din cand in cand. Aceasta pasta de gogosari copti se face mai repede ca si cealalta de gogosari necopti. In aproximativ 20 minute este gata. Adaugati la urma sare si piper, sosul iute Piri Piri, nucsoara rasa, putin galangal dat pe razatoare si 1-2 cm de tamarind. Exact cum se foloseste nu stiu exact....el are o coaja la exterior si inauntru un miez moale. Coaja am zdrobit-o in mojar, iar miezul l-am pus intreg iar la urma de tot l-am scos. Puneti pasta sau gulasul, cum vreti sa-i spuneti, in borcane sterilizate pe care le tineti acoperite cu o patura pana a doua zi. Le depozitati in camara si le serviti ca atare.... 1.mirodeniile pe care eu le-am folosit le puteti inlocuii cu orice altceva va place 2.mestecati in pasta destul de des, ca la zacusca
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoi Hristos a înviat! Am avut parte de un weekend foooarte aglomerat și prin această aglomerare vreau de fapt să...
Desert prajitura SnickersIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii