Conserve de iarna

Peltea de nectarine

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 1h:15m 
lubita postat de
Postat pe: 13-09-2017
Adaugă în cartea de bucate
Dupa ce am facut gemul de nectarine, parca nu mi-a venit sa arunc coaja si samburii, mai ales ca unii dintre ei aveau ceva pulpa si mi-am zis ca daca se face peltea din gutui, de ce nu ar merge si de nectarine??
Rezultatul a fost foarte bun, iar copiii au avut impresia ca le dau miere de albine.

ingrediente

6 portii

   coaja si samburii le la 1 kg nectarine de la dulceata sau gem
   1 kg zahar
   1/2 lamaie
   2 buc anason stelat
   2 pastai de cardamom
   2 cuisoare

mod de preparare

Se pune la fiert intr-un vas coaja de nectarine, samburii, anasonul, cardamomul, cuisoarele si 1,5 l de apa. Dupa 30 minute de fiert, se strecoara, se scot samburii, anasonul, cardamomul si cuisoarele, restul se paseaza cu blenderul, se amesteca cu apa de la fiert, apoi se trece prin sita.
Siropul obtinut se masoara si, la 1 l de lichid, se adauga 1 kg de zahar, fasii rase de lamaie, apoi se lasa la fiert la foc mare 30 minute, adunand spuma cu atentie.
Cand incepe sa-si schimbe culoarea, semn ca pelteaua este gata, se stoarce lamaia, dupa cateva clocote se opreste focul si fierbinte se pune in borcane curate, se infileteaza bine capacele; se tin borcanele rasturnate pe capace 10-15 minute, apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara.
Incearca si Zacusca cu dovlecei
Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de nectarine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite