Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

Trebuie sa alegeti un sortiment de rosii care nu sunt prea zemoase, eu le-am ales pe cele lunguiete, am mai gasit cateva rosii galbene si am ales dintre ele care mi sau parut mai ok dup ace le-am feliat.

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

Ingrediente

  • aproximativ 2 kg de rosii de gradina, din cele lunguiete si rosii galbene
  • catei de usturoi
  • frunze proaspete de busuioc
  • oregano uscat
  • sare (eu am folosit sare roz de Himalaya cu chili)
  • piper proaspat rasnit
  • ulei de masline extra virgin

Mod de preparare

Cele doua tavi mari ale aragazului le-am captusit cu hartie de copt Rosiile, le-am ales pe cele mai frumoase, sa nu aibe pete, sa nu fie stricate, le-am spalat si le-am uscat cu prosop curat de bucatarie. Le-am taiat cu un cutit foarte bine ascutit in felii groase de aproximativ 0,5 cm, nu mai mult. Puteti sa folositi si un feliator electric, dar cantitatea fiind mica am zis ca nu e necesar. Am asezat feliile de rosii pe hartia de copt din tavi, pe o tava am pudrat rosiile cu sare, piper, oregano uscat, catei de usturoi lasati intregi, dar si taiati in jumatati. Cu cealalta tava am procedat la fel doar ca in loc de oregano am rupt frunzulite proaspete de busuioc. Am dat tavile la cuptorul incins la 100 grade, o tava am asezat-o pe grilajul din mijloc, iar pe cealalta putin mai sus, mai aproape de arzator. Am verificat la fiecare 15 minute tavile si le roteam, cea care era sus o mutam jos si invers. Cea care era mai aproape de arzator, am observat ca usca mai rapid si de teama sa nu se arda schimbam tavile. Am procedat in felul acesta 1 ora si 20-30 minute, iar daca mi s-a parut ca focul parpoleste prea tare,am redus temperatura la 80-90 grade. Am oprit focul, am intredeschis usa si le-am mai lasat inca 20 minute in cuptor. Am scos tavile si le-am lasat sa se raceasca de tot. Pentru ca su lipit putin de hartia de copt le-am desprins usor cu lama unui cutit. Am sterilizat trei borcanele si am pus intercalat felii de rosii lunguiete, felii de rosii galbene, usturoi. Am pastrat doar aroma ierburilor, adica intr-un borcan am pus doar rosii cu oregano, in altul rosii cu busuioc, iar in cel de-al treilea am amestecat rosiile cu oregano si busuioc. Am complectat cu ulei de masline, am infiletat borcanele cu capace, le-am etichetat si le-am depozitat in camara la loc uscat si racoros. Sunt minunate, pline de aromeeeee… 1.se folosesc plantele aromatice preferate 2.in borcanul cu rosii cu busuioc am mai strecurat si frunze proaspete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Prajitura cu piersici si migdale
Bucataras.RO

Prajitura cu piersici si migdale

O prajitura buna care merge perfect langa o cafea!

Prajitura cu piersici si migdale
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!