Conserve de iarna

Reteta Scrumbii rulate

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se curata, se taie capul, si se desfac in doua in lungime, scotind sira spinarii. Se pun in apa sau in lapte ca sa

ingrediente

   3scrumbii mici (cu lapti)
   2 lingurite de mustar
   1 pahar de otet
   1 ceapa
   1 morcov
   1 frunza de dafin
   boabe de piper
   boabe de mustar
   50 g ulei

mod de preparare

Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se curata, se taie capul, si se desfac in doua in lungime, scotind sira spinarii. Se pun in apa sau in lapte ca sa se desareze si se tin 24 de ore la loc racoros.

Se scurg, se sterg, si peste fiecare jumatate de scrumbie se intinde putin mustar. Se fac sul, cu pielea in afara si se fixeaza cu o scobitoare, ca sa nu se desfaca.

Separat se fierbe otet, atit cit trebuie ca sa acopere pestele.

Se asaza scrumbiile intr-un borcan, cu felii de ceapa si felii de morcov. Se adauga o frunza de dafin, boabe de piper si boabe de mustar.

Laptii se freaca bine cu putin otet, se amesteca cu restul de otet fierbinte si se toarna cu totul in borcan.

Se pune deasupra de un deget, ulei, se leaga borcanul cu hirtie pergament si se lasa 5-6 zile sa se marineze.
Pofta buna!



Va recomandam si alte retete:

Mancare de pui cu legume si oua fierte

Rulada de pui cu ciuperci si kaiser

Pui pe sticla
Incearca si Suc de rosii pentru iarna
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbii rulate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.