Conserve de iarna

Sos de ceapa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 3h 
LIDIA.P postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se da ceapa prin masina de tocat, apoi ardeii (gogosarii) care au fost spalati si curatati. Se pune la foc uleiul, cind este incins se pune ceapa, iar

ingrediente

   3 kg.ceapa
   2 kg.ardei gras sau gogosari
   1/2 ulei
   cimbru
   piper
   foi de dafin
   sucul de la 6 kg rosii
   3 linguri sare
   8 linguri zahar

mod de preparare

Se da ceapa prin masina de tocat, apoi ardeii (gogosarii) care au fost spalati si curatati. Se pune la foc uleiul, cind este incins se pune ceapa, iar cind aceasta devine sticloasa se adauga ardeii si apoi sucul de rosii, un praf de cimbru, sarea, piperul si foile de dafin, 2-3 bucati. Totul se fierbe o ora la foc mic, rezultind un sos cu grosimea de zacusca. Se pune fierbinte in borcane, se leaga cu celofan si se pun repede sub paturi sa se raceasca lent, pina a doua zi. Se obtin 4-5 borcane de 800 gr.
Se serveste ca aperitiv
Incearca si Branza la borcan (in ulei)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ceapa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite