Muraturi combinate

Reteta Ardei umpluti cu varza si morcovi

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 1h 
ani67 postat de
Postat pe: 07-09-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ardei umpluti si inveliti in aluat de pizza(reteta video)"
 
Cu un pic de ulei de masline si un strop de piper,obtinem cea mai buna salata!! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

ingrediente

10 portii

   10 ardei grasi potriviti de mari
   o varza de cca.1 kg,
   3-4 morcovi mari,
   1 kg varza rosie
   o capatana de telina cu tot cu frunze
   2 radacini de hrean,
   o capatana potrivit de mare(pana la 1 kg)de conopida,
   cateva feliute de sfecla rosie,
   2 linguri de otet din vin ,de 9 grade,
   sare grunjoasa,
   o crenguta mica cu frunze de Sirop de visine

mod de preparare

Se baga tot zarzavatul la spalat si se lasa sa se zvante apoi curatam ardeii de cotoare si seminte. Varza rosie si cea alba se curata de primele frunze,apoi se toaca fideluta subtire.Morcovul curatat se da prin razatoare.Capatana de telina se curata si se taie in 4,frunzele se toaca marunt.Conopida se tine un pic in apa rece cu sare apoi se desface in buchetele mici Se freaca varza cu sare grunjoasa apoi se amesteca bine cu morcovul ras si frunzele tocate de telina. Cu acest ameste se umple fiecare ardei curata,indesand bine umplutura de varza. Ardeii umpluti se aseaza in picioare(cu umplutura in sus),unul langa altul(cam 5 ardei),pe langa ei asezand buchetele de conopida,bucati de radacina de telina,crengute de marar uscat si rondele subtiri de morcov si sfecla rosie apoi se vine deasupra cu un strat de buchetele de conopida,cu bucati mici de hrean,crenguta de visin si deasupra se vine iar cu un strat de ardei umpluti cu varza,umplind golurile dintre ei cu buchetele de conopida si feliute de morcovi si sfecla. Se prepara saramura din 2 litri de apa cu doua linguri mari de sare grunjoasa si 2 linguri de otet,amestecate bine,pana se topeste sarea apoi se toarna deasupra.Ce ramane din saramura se opreste intr-un pahar si se adauga a 2-a zi peste ardei(saramura scade fiind absorbita de umplutura ardeilor), apoi se etanseizeaza cu capac cu filet si se depoziteaza in pivnite uscate sau locuri racoroase.Se consuma iarna,ca salata ,stropita cu un pic de ulei de masline si un praf de piper.
Incearca si Kimchi de castraveti
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu varza si morcovi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Muraturi combinate

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.