Muraturi combinate

Reteta Harbuji (pepeni verzi)murati, cu friptura de cocos de tara

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 1h 
abetina postat de
Postat pe: 24-10-2017
Adaugă în cartea de bucate
reteta din zona Moldovei

ingrediente

10 portii

   frunze de telina
Ingrediente pentru muraturi :
   harbuji (pepeni verzi)-denumire zona Moldovei
   castraveti
   gogonele
   radacini de hrean
   radacini de telina
   tufe de marar
   morcovi
   mere
   sare-1 lg sare/1 l apa
   zahar-2 lg zahar/1 l apa
   frunze de telina
   crengute de stejar
Ingrediente pentru friptura de cocos de tara:
   1 cocos de tara, mare si frumos
   300 ml must din struguri albi
   1 lingura condimente carne de pui
   2 linguri de bulion de gogosari
Ingrediente pentru mamaliguta:
   1 l apa
   1 lingurita sare
   200 gr malai

mod de preparare

Se asaza la baza butoiului un strat de radacini de hrean, tufe de marar, crengute de stejar, radacini de telina, se adauga cate un strat de harbuji, unul de mere, unul de morcovi, unul de gogonele, unul de castraveti si iarasi hrean, telina, marar, stejar si cate un rand de legume mai sus mentionate, pana cand ajungem la marginea butoiului.Peste legume se asaza un strat de marar, unul de frunze de telina si restul de radacini de hrean si telina. Se pune in apa sare, zahar, se amesteca pana la topire si se adauga peste legume, se pune un capac si din cand in cand, se face pitrocirea. Cel mai usor se face punand un capat al unui furtun pe fundul butoiului si un capat sa fie afara si pe capatul lasat afara, se introduce aer prin suflare. Unii fac pitrocirea prin scoaterea completa a lichidului si introducerea lui in butoi. Mi se pare cam greoaie aceasta activitate, cea cu furtunul de cauciuc este mult mai simpla. Dupa cateva saptamani se pot consuma muraturile.

Mod de preparare pentru friptura de cocos:
Se pune cocosul bucati intr-un vas, se adauga bulionul de gogosari, sare, condimente, must si se lasa peste noapte, apoi se pune in tava si se da la cuptor pana cand se rumeneste frumos.
Mod de preparare pentru mamaliguta:Se pune apa cu sare si putin malai la fiert si cand apa fierbe, se toarna malai in ploaie amestecand cu culisarul (facaletul) sau cu un tel pana cand se dezlipeste mamaliga de pe vas si se rastoarna pe un platou.Sa aveti pofta, dragilor!
Explicatie:-harbuji- pepeni verzi-culisar- facalet, melesteu-pitrocire- aerisirea lichidului din muraturi
Incearca si Gogosari cu ghebe (ciuperci)
Daca ti-a placut reteta noastra "Harbuji (pepeni verzi)murati, cu friptura de cocos de tara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Muraturi combinate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.