Salata Pickles

O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că nu ezitaţi s-o aveţi în cămară pe raftul cu muraturi. Cum anul acesta deja este gata de mancat, eu am mancat in doua zile un borcan de 800 ml.

Portii
15
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata Pickles

Ingrediente

  • Varza alba
  • Gogonele
  • Ceapa rosie
  • Castraveti
  • Morcovi
  • Gogosari
  • Ardei iute
  • Otet
  • apa
  • zahar
  • sare
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • hrean (la modul de preparare am scris cantitatile pentru 4.2 kg de legume rezultate dupa ce le-am curatat si feliat)

Mod de preparare

Nu am pus anumite cantitati,am pus ceea ce mi-am dorit eu pentru aceasta salata. Dupa ce le-am taiat, au cântarit cam 4,2 kg. Probabil voi mai face o portie, mi-a placut si gustul si ….nebunia de culori.

Toate ingredientele se taie felii subtiri. Pentru morcovi am folosit un curatitor pentru legume cu zimţi pentru a obtine fâşii. Hreanul îl taiem betisoare.

Se pun la fiert doua cani de apa (400 ml) , tot cu aceeasi cana am masurat otetul (tot 400 ml), o cana de zahar, 6 linguri sare grunjoasa pentru muraturi, boabe de piper si foi de dafin. Cantitatile sunt pentru aproximativ 4,2 kg de legume cât am avut eu. Daca faceti mai mult sau mai puţin, mariti sau micsorati proportional cantitatile. Dupa gust se mai poate adauga sare, otet sau zahar.

Dupa ce a fiert, se lasa sa se raceasca. Când este rece, se pune peste legume si din când în când se amesteca sau se scutura vasul pentru ca lichidul sa le îmbibe pe toate. Se lasa câteva ore sau peste noapte (mai amestecati doar daca aveti insomnii, daca nu, le lasati în pace).

Când s-au înmuiat suficient si au mai lasat lichid, se „storc” bine si se asaza în borcane, le apasam sa nu ramâna prea mult aer. Punem si betisoarele de hrean. Apoi punem lichidul peste ele, închidem borcanele cu capacul si le punem frumusel în camara, cu intentia sa le consumam la iarna….nu prea cred ca pot astepta asa mult.

Sa aveţi o iarna cu cămările pline!!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

A

Ardelean Mirela • 06 Octombrie 2022, 16:40 am incercat si eu salata asta, dar am adaugat si un ingredient special, frunze de laur
https://www.daibau.ro/articol/307/de_ce_laurul_englezesc_este_o_alegere_excelenta_pentru_un_gard_viu

A

Ardelean Mirela • 06 Octombrie 2022, 16:40 www.daibau.ro/articol/307/de_ce_laurul_englezesc_este_o_alegere_excelenta_pentru_un_gard_viu

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!