Muraturi simple

Reteta munteneasca de gogosari murati

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
maria-monica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Chec cu lamaie (reteta video)"
 
Se spala bine gogosarii si se curata se indeparteaza coceanul si toate semintele si se obtine la final felii potrivite, cu latime de 3 cm.
Feliile d

ingrediente

   trei borcane a cate 3 litri
   10 kilograme gogosari
   o legatura de frunze de telina
   marar uscat
   noua foi de dafin
   trei pachete mici boabe de piper
   trei cu bobite de mustar
   trei radacini de hrean
   un kilogram de zahar/un borcan de 200 ml cu miere
   1 litru otet
   noua linguri cu sare de bucatarie

mod de preparare

Se spala bine gogosarii si se curata se indeparteaza coceanul si toate semintele si se obtine la final felii potrivite, cu latime de 3 cm.
Feliile de gogosari se aseaza intr-o oala de 10 l, in straturi de 10 cm grosime.
Peste fiecare strat se presara parte din zahar sau se pun 2-3 linguri cu miere si 2 linguri cu sare de bucatarie.
La sfarsit se toarna tot otetul.
Oala astfel pregatita cu felii in straturi se acopera cu un capac si se lasa la rece, in camara, pana a doua zi ( cam 24 ore ) cand vom constata ca gogosarii au lasat atata zeama pana sunt aproape acoperiti.
A doua zi se aseaza gogosarii in cele trei borcane care au fost bine spalate si sterilizate la cuptor se adauga celelalte ingrediente: foi de telina la fundul borcanului si deasupra, foi de dafin (cam 3 la fiecare borcan) si felii de hrean la margine asa incat sa constituie un ornament ce se vede prin borcan, boabe de piper cate un pachetel la fiecare borcan, puse printre straturi alaturi de bobitele de mustar.


Dupa ce s-au asezat asa incat sa nu fie nici prea indesati si nici prea afanati, se toarna solutia care a ramas in oala peste ei, se mai pun frunze de telina si betele de marar uscat, se lasa in camara pana a doua zi sa scada lichidul dupa ce ies bulele de aer. Dupa o alta zi se completeaza lichidul din ceea ce a ramas cu o zi inainte, se pune capacul metalic ermetic sau se leaga foarte strans cu celofan si se pune in camara, la loc rece, 16-18 grade celsius.
Alaturi de fripturi, oua jumari sau ochiri
Incearca si Varza acrita la soare
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta munteneasca de gogosari murati" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Muraturi simple

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite