Zacusca

Reteta Zacusca de gogosari

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:10m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru zacusca de gogosari va trebuie 2 kg ceapa, 4 kg rosii bine coapte, 50 de ardei grasi sau 30 de gogosari frumosi.

ingrediente

   2 kg ceapa
   4 kg rosii bine coapte
   50 de ardei grasi sau
   30 de gogosari frumosi
   250 g masline
   500 ml ulei
   conservant
   sare si
   aspirine.

mod de preparare

Pentru zacusca de gogosari, ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei pana se inmoaie, rosiile se fierb si se strecoara, ardeii sau gogosarii se coc si se curata de cotor si seminte. Bulionul strecurat se toarna peste ceapa si se lasa la fiert pana devine consistent, apoi se adauga ardeii sau gogosarii intregi, maslinele spalate si sare, dupa gust, se mai lasa putin la fiert si se scutura cratita, din cand in cand - nu se amesteca cu lingura, ca sa nu se rupa ardeii. Se adauga conservantul dizolvat si se amesteca usor, se mai da un clocot, apoi, fierbinte, se pune in borcane. Deasupra se adauga 2 linguri de ulei incins, se leaga cu celofan dublu si se lasa la racit – nu se sterilizeaza.


Zacusca de gogosari se serveste pe paine.

Incearca si Zacusca de bureti
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de gogosari" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Zacusca

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.