Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun

Fasolea se pune in apa cu o seara inainte. Se prajesc pe o plita vinetele si gogosarii. Se curata ceapa si morcovii, ceapa se lasa 1 ora in apa iar mo

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
medie
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun

Ingrediente

  • 7 kg vinete(cantarite dupa ce au fost prajite si curatate)
  • 5 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg fasole boabe
  • 1 kg morcovi
  • 1
  • 5 ulei
  • aproximativ 500 ml bulion
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

Mod de preparare

Fasolea se pune in apa cu o seara inainte. Se prajesc pe o plita vinetele si gogosarii. Se curata ceapa si morcovii, ceapa se lasa 1 ora in apa iar morcovii se razalesc. Fasolea se pune la fiert. Se dau prin masina de tocat gogosarii, vinetele si ceapa curatate.

In ceaun se pun 500 ml ulei si se caleste ceapa si morcovii. Se adauga gogosarii, vinetele si se fierb, se pune restul de ulei, sare, piper. Se amesteca toate, se adauga bulionul dupa gust, fasolea si foile de dafin. Se fierbe pana se ridica uleiul la suprafata.

Se spala borcanele si capacele si se pun in cuptor pana se usuca. Se umple cu zacusca, se incalzeste cuptorul si se pun borcanele fara capac. Se lasa pana se face crusta pe deasupra. Se inchid si se tin la loc racoros.

Alte retete culinare

Zacusca de ciuperci

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon
Bucataras.RO

Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon

Va doresc din suflet sa aveti Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii, impliniri si belsug pe masa. Sa va bucurati de...

Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!