Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele.
Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată.
Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat).
Cernem făina și amestecăm 250 g cu praful de copt.
Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, adăugăm și condimentele, apoi smântâna și uleiul și omogenizăm compoziția.
Adăugăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt și vom obține o compoziție mai groasă.
Mixăm albușurile spumă și le încorporăm ușor în compoziție.Împărțim compoziția în trei boluri.
Într-o parte adăugăm spanacul, în alta morcovul și în ultima șunca presată.
Omogenizăm bine cele trei compoziții și le mai potrivim textura cu făină.
Eu am mai adăugat cam câte 2 linguri la cea cu morcov și cea cu șuncă și ceva mai mult la cea cu spanac.
Umplem formele de brioșe punând câte o lingură din fiecare, în câte o formă.
Ne jucăm puțin cu culorile, punând compozițiile în ordini diferite, ca să nu semene brioșele între ele și să obținem un mozaic plăcut.
Coacem delicioasele Brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată pentru 35-45 de minute la 180 de grade, sau până se rumenesc.
Le lăsăm să se răcească în forme și apoi le transferăm pe platou.
Sunt de mare efect printre celelalte aperitive ale unei mese festive, vă invit să le testați!
Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visineChiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.
Chiftele de cartofi cu dovlecelTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniEste o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.
Negresa cu branza si ciresePrima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...
Prajitura cu visinePrajitura cu cirese sau cu visine este foarte usor de pregatit dar delicioasa! Blatul pufos are in el fructe aromate dar asta...
Prajitura cu cirese sau visine
Comentarii
Adaugă comentariu