Conserve si muraturi

Reteta Vinete umplute

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 20m 
klementina postat de
Postat pe: 17-09-2017
Adaugă în cartea de bucate
Merg la fix cu o friptura....

ingrediente

10 portii

   cca 10 kg vinete micute si coapte bine
Umplutura:
   5 kg morcov
   2 teline potrivite
   3 linguri zahar
   2 sfecle rosii potrivite
   2 kg gogosar ( sau ardei capia carnos)
   10 ardei usturati
   2 verze rosii potrivite ( cca 1 kg )
   2 verze albe potrivite ( cca 1 kg )
   3-4 capatani de usturoi
   2 linguri sare grunjoasa
   boabe de mustar
   5-6 l apa
   o mana de sare grunjoasa
   Lichidul ce se pune peste vinetele umplute ( daca nu este suficient lichid mai plusati marind cantitatile)
   1 l otet
   2 l apa
   3 linguri de sare grunjoasa
   3 linguri zahar
   boabe de piper
   foi de dafin
   Pentru legat
   tije lungi de telina oparite
   Lichidul in care se oparesc vinetele

mod de preparare

Vinetele le alegem pe cele mici si coapte bine, le rupem frunzulitele si taiem cotorul, le spalam si apoi le crestam. Punem la fiert apa cu sarea, cand incepe sa clocoteasca, bagam vinetele si le lasam sa se inmoaie, apoi le scoatem din apa, le lasam sa se scurga pe un servet. Apoi ne apucam de umplutura si punem la fiert amestecul de apa, otet, zahar, sare, boabe de piper si foi de dafin. Dupa ce a dat in clocot lichidul, lasam sa se raceasca. Curatam morcovul si-l radem, curatam gogosarul ( ardeiul capia) si-l taiem juliene, curatam telina si sfecla si le dam pe razatoare, tocam si varza alba si rosie, taiem ardeiul usturat, curatam usturoiul si-l taiem mai marunt. Tot acest mixt il amestecam bine, adaugam sarea, zaharul, amestecam si la final, adaugam boabele de mustar. Oparim si tijele de telina, apoi umplem vinetele si le legam cu tijele de telina. Asezam vinetele, una peste alta, in borcane de 3 l sau 5 l si umplem cu lichidul racit. Depozitam in beci sau camara.
Incearca si Bulion cu oregano
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.