Placinta cu branza si mere

Numai buna de servit cu un pahar de lapte.

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza si mere

Ingrediente

  • Aluat 200 g unt 200 g zahar 4 oua 1 praf de sare 300 g faina coaja de lamaie 1 praf de copt Umplutura 900 g branza de vaci 300 g smantana 4 oua 300 g zahar 3 linguri gris 100 g stafide 40 g unt 2 mere coaja de lamaie esenta de Aroma de migdale
  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina coaja de lamaie
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 900 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 3 linguri gris
  • 100 g stafide
  • 40 g unt
  • 2 mere
  • coaja de lamaie
  • esenta de aroma de migdale

Mod de preparare

Aluatul:

Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam faina, amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. La final adaugam albusurile batute spuma si framantam un aluat omogen,acoperim cu un prosop si lasam sa se odihneasca 30 min.

Umplutura:

Mixam branza cu smantana, adaugam ouale batute cu 200 g de zahar, esenta, grisul stafidele si amestecam bine. Dam la rece 10 min cat caramelizam merele. Zaharul ramas il caramelizam, adaugam untul si cand s-a topit adaugam merele taiate felii si lasam sa se caramelizeze. Intindem aluatul intr-o foaie,adaugam in tava tapetata cu hartie de copt,si pe marginile tavii, adaugam 1/2 din compozitia de branza, adaugam un strat de mere caramelizate (1/2). Adaugam restul de branza si deasupra merele ramase impreuna cu caramelul.

Taiem surplusul de aluat ramas. Dam la cuptor cca 50 min pana se rumeste frumos deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Desert haiose
Bucataras.RO

Desert haiose

Nu am mai facut haiose cred ca de vreo treizeci de ani, dar atunci eram doar ajutor in bucatarie. Mi se pareau foarte greu de...

Desert haiose
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!