Numai buna de servit cu un pahar de lapte.
Aluatul:
Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam faina, amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. La final adaugam albusurile batute spuma si framantam un aluat omogen,acoperim cu un prosop si lasam sa se odihneasca 30 min.
Umplutura:
Mixam branza cu smantana, adaugam ouale batute cu 200 g de zahar, esenta, grisul stafidele si amestecam bine. Dam la rece 10 min cat caramelizam merele. Zaharul ramas il caramelizam, adaugam untul si cand s-a topit adaugam merele taiate felii si lasam sa se caramelizeze. Intindem aluatul intr-o foaie,adaugam in tava tapetata cu hartie de copt,si pe marginile tavii, adaugam 1/2 din compozitia de branza, adaugam un strat de mere caramelizate (1/2). Adaugam restul de branza si deasupra merele ramase impreuna cu caramelul.
Taiem surplusul de aluat ramas. Dam la cuptor cca 50 min pana se rumeste frumos deasupra.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit
Tartelete cu branza si cimbru verdeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii