Aroma fructelor deshidratate in crusta de nuci, un desert delicios!
De seara se pun fructele la hidratare cu apa calda. ce se hidrateaza bine, se scurg. Se pun caisele in pahar de blender, oprind 2-3 pentru a le marunti, in rest se dau la blender cu miere de albine si sucul de lamaie.
La fel procedam si cu curmalele. Se monteaza prajitura intr-o forma mica de tort. Se ung cu piure de caise, 2 discuri de napolitana, apoi se taseaza in forma, se toarna piureul de caise, se presara in el bucati mici taiate de curmale, se vine deasupra cu alte 2 discuri unse si lipite cu piure de smochine, se toarna piureul deasupra lor si se lasa de seara pana a 2 a zi la rece.
Pentru crusta caramelizam zaharul pana devine maroniu deschis si adaugam in el nucile, dam de pe foc si adaugam oul bine batut, amestecand continuu, pana la o omogenizare perfecta. Se intinde cu grija deasupra prajiturii si se mai lasa la rece o ora.
Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdesupa crema pentru zile reci
Supa crema de legume si linteCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiLa mine in familie se pun in fiecare an. Am inceput cu gutui si prune si apoi am tot adaugat fructe. Sunt foarte bune, dulci...
Fructe murate in otet (reteta Motan)Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii