Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Intr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se transfera pe foc potrivit si se lasa sa fiarba. Dupa ce da 3 clocote se ia de pe foc. Din siropul format se iau 10 lg si se pune intr-o craticioara mai mica.
Restul siropului se lasa la racit. Se adauga pe rand cate un galbenus si se amesteca. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile se mixeaza bine, pana se obtine o spuma tare si se incorporeaza usor in compozitia cu cacao, in mai multe reprize.
Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 20 x 30 cm si se toarna compozitia. Se niveleaza apoi, cu ajutorul unei lingurite, se pun gramajoare din branza. Cu ajutorul unei furculite se deseneaza rotocoale, trecand prin branza, dandu-i un aspect marmorat.
Ciresele se spala si se curata de samburi. Se asaza deasupra prajiturii. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.
Intre timp, craticioara cu siropul ramas se pune pe foc. Se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste.
Se scoate prajitura din cuptor si asa fierbinte se toarna siropul de ciocolata. Se lasa la racit apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsEu am facut cu vinete si ardei de la congelator. Foarte bun a iesit!
Salata de vinete cu ardei coptIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii