Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr. - amestecati bine cu ling
Foaie de placinta:
- toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr.
- amestecati bine cu lingura de lemn, apoi va folositi de maini ca sa framantati si adaugati faina dupa caz.
- amestecati bine cam 8-10 minute, cu mainile infainate.
- faceti o bila de aluat.
- o impartiti in 2 parti egale
- puneti pe masa de lucru o hartie de copt suficient de mare ca sa puteti intinde foile pe ea.
- presarati faina pe hartia de copt, si incepeti sa intindeti prima bila de aluat.
- intindeti o foaie de marimea tavii ( pe jumatatea tavii de aragaz), si asezati-o apoi in tava unsa si tapetata
Umplutura:
merele se curata si se dau pe razatoare ( eu am dat cu coaja cu tot), apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc moderat. Se amesteca si se lasa sa-si lasa merele zeama, apoi iar se amesteca si tot asa pana se evapora zeama de mere.
Dupa ce merele si-au lasat toata zeama adaugati scortisoara ( eu am pus o lingurita), si amestecati din nou.
Umplutura de mere se pune in tava peste prima foaie, se niveleaza.
Se intinde si foaia a doua, tot pe hartie de copt, si dupa ce-ntindeti foaia, luati hartia de copt cu tot cu foaie si asezati asa peste tava
(asa am facut si cu prima foaie), si atunci o aranjati mai bine.
Bagati tava in cuptor la 175 de grade cam 30-35 minute pana capata o frumoasa nuantza auriu galbejiu.
Placinta se taie rece de preferinta, eu am taiat-o dupa cel putin 15 minute.
Reteta Placinta cu mere a fost propusa de Pocahontas
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaCuloare si savoare!
Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodieSunt momente în viaţă când te întrebi "ce să mai pregătim azi de mâncare", lucru care se întâmplă când sunt...
Ciocănele în vin albSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii