Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr. - amestecati bine cu ling

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere

Ingrediente

  • 1 pahar de ulei (15 cl.)
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingurita de otet stinsa cu 1 lingurita de bicarbonat
  • 1/2 pahar apa minerala
  • faina cat cuprinde ( 450-500 gr)
  • Umplutura: un kil de mere
  • 200 gr. zahar tos
  • scortisoara

Mod de preparare

Foaie de placinta:

- toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr.

- amestecati bine cu lingura de lemn, apoi va folositi de maini ca sa framantati si adaugati faina dupa caz.

- amestecati bine cam 8-10 minute, cu mainile infainate.

- faceti o bila de aluat.

- o impartiti in 2 parti egale

- puneti pe masa de lucru o hartie de copt suficient de mare ca sa puteti intinde foile pe ea.

- presarati faina pe hartia de copt, si incepeti sa intindeti prima bila de aluat.

- intindeti o foaie de marimea tavii ( pe jumatatea tavii de aragaz), si asezati-o apoi in tava unsa si tapetata

Umplutura:

merele se curata si se dau pe razatoare ( eu am dat cu coaja cu tot), apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc moderat. Se amesteca si se lasa sa-si lasa merele zeama, apoi iar se amesteca si tot asa pana se evapora zeama de mere.

Dupa ce merele si-au lasat toata zeama adaugati scortisoara ( eu am pus o lingurita), si amestecati din nou.

Umplutura de mere se pune in tava peste prima foaie, se niveleaza.

Se intinde si foaia a doua, tot pe hartie de copt, si dupa ce-ntindeti foaia, luati hartia de copt cu tot cu foaie si asezati asa peste tava

(asa am facut si cu prima foaie), si atunci o aranjati mai bine.

Bagati tava in cuptor la 175 de grade cam 30-35 minute pana capata o frumoasa nuantza auriu galbejiu.

Placinta se taie rece de preferinta, eu am taiat-o dupa cel putin 15 minute.
Reteta Placinta cu mere a fost propusa de Pocahontas

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
1
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
2
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Eclere
3
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie
5
Prajituri

Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie

Culoare si savoare!

Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie
Parteneri
Ciocănele în vin alb
Bucataras.RO

Ciocănele în vin alb

Sunt momente în viaţă când te întrebi "ce să mai pregătim azi de mâncare", lucru care se întâmplă când sunt...

Ciocănele în vin alb
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)