O prajitura usoara, racoroasa si aromata cu menta in combinatie cu spuma fina de capsuni.
Pentru inceput facem siropul: amestecam apa rece plata cu siropul preferat. Trecem fiecare piscot, scurt, doar o secunda, prin sirop. Asezam piscoturile pe fundul unei tavi cu inel detasabil.
Pentru crema cu menta: mixam smantana pentru frisca impreuna cu pliculetele de green sugar pana capata consistenta. Adaugam treptat mascarponele si mixam dupa fiecare lingura adaugata pana la incorporarea completa. Adaugam iaurtul mixand la viteza medie pana se incorporeaza si acesta. Punem la hidratat gelatina in putina apa rece, apoi o dizolvam la flacara foarte mica, amestecand mereu pana la dizolvarea completa. Lasam sa se raceasca si o adaugam la crema mixand usor in compozitie. La final adaugam esenta de menta, dupa gust, eu nu am pus mai mult de 2 linguri. Turnati crema peste piscoturi si dati tava la frigider pentru 2-3 ore, pana se intareste complet.
Pentru spuma de capsuni: se curata capsunile si se pun la fiert cu 2-3 linguri apa intr-un vas cu fund dublu cu capac. Se lasa sa fiarba la foc foarte mic 10 minute. Atentie sa nu faca spuma si sa dea in foc! Se pasireaza capsunile cu blenderul vertical sau la robotul de bucatarie. Piureul rezultat se strecoara printr-o sita pentru a inlatura semintele.In piureul strecurat adaugam semintele de la o pastaie de vanilie. Se hidrateaza gelatina in putina apa rece, apoi se pune peste piureul de fructe strecurat. Piureul fiind cald spre fierbinte nu mai este necesar sa dizolvam gelatina pe flacara. Amestecam pana gelatina se dizolva si lasam sa se raceasca. Mixam albusurile cu un praf mic de sare, adaugam pliculetele cu green sugar si mixam pana albusurile capata consistenta si se tin de paletele mixerului. Adaugam piureul de capsuni, mixam usor si adaugam spuma peste crema cu menta. Dam tava la frigider pentru alte 2-3 ore, eu am lasat-o peste noapte, apoi portionam si servim.
Sa va fie de folos!!
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura Raffaello1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmoratiAm facut o prajitura cu sos de capsuni si mi-a ramas in plus. M-am gandit sa fac cateva clatite. Am adaugat in compozitia lor...
Mini clatite cu crema de smantanaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii