Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Portii
15
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu cocos si visine

Ingrediente

  • Foi:
  • 2 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de lapte
  • 1/2 lingurita de amoniu
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 1 litru de lapte
  • 3 plicuri budinca de frisca
  • 2oo gr. nuca de cocos
  • 150 gr. zahar
  • 400 ml. frisca
  • Esenta de cocos:
  • 100 gr. nuca de cocos
  • 50-70 ml. de apa
  • 50 gr. zahar
  • Mai avem nevoie de:
  • 300 gr. visine fara samburi congelate si bine scurse de zeama
  • 100 gr. zahar
  • 2 lingurite de coniac
  • Decor:
  • nuca de cocos
  • visine intregi

Mod de preparare

*Pregatim foile asa:

1.Punem putin faina pe fundul unui castron si apoi adaugam restul ingredientelor.

2.Invartim lejer cu o lingura pana ingredientele incep sa se combine si se formeaza o pasta groasa.

3.Cand amestecul este prea gros ca sa il mai invartim, scoatem lingura si incepem sa framantam cu mana adaugand incet si pe rand cate putina faina pana obtinem o consistenta a aluatului potrivit de moale.

4.Cand am terminat de framantat bine aluatul, il impartim in 4 bucati egale.

5.Intindem pe dosul unei tavi unsa lejer cu ulei cate o foaie pe rand.

6.Dam fiecare foaie la cuptor, la foc iute pana se rumeste frumos si este aurie.Atentie!... sa urmariti constant cuptorul pentru ca se rumenesc foarte repede.Cand am terminat de copt foile le punem deoparte si le lasam sa se raceasca.

*Acum incepem sa pregatim esenta de cocos.Procedam asa:

1.Punem intr-o craticioara apa, zaharul si nuca de cocos.

2.Lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade putin si incepe sa devina mai grosut.

3.In acest moment strecuram totul printr-o sita fina.Nuca de cocos o punem deoparte.

*Pregatim crema de cocos asa:

1.Punem laptele intr-o cratita, adaugam esenta de cocos, cocosul uscat si cel pe care l-am fiert in esenta.Lasam sa fiarba totul la foc mic pentru aproximativ 15 minute.

2.Cand timpul a trecut, adaugam budinca amestecata cu zaharul si putin lapte rece.

3.Invartim bine cu un tel pana totul se ingroasa, dupa care tragem cratita deoparte si lasa crema sa se racesca complet.

4.Cand este rece amestecam totul cu frisca batuta spuma.Impartim compozitia in trei parti si ne lasam putin deoparte pentru a unge foaia de deasupra.

*Pregatim visinele asa:

1.Intr-un castron amestecam visinele cu zaharul si coniacul.

2.Jumatate din cantitatea de visine o tocam foarte marunt cu un cutit bine ascutit, iar ce-a de-a doua jumatate o tocam mai mare.

3.Amestecam totul impreuna foarte bine, dupa care impartim compozitia in 3.

*Asamblare:

1.Ungem fiecare foaie cu cate o portie de visine apoi punem un strat generos de crema de cocos.

2.La fel procedam cu restul foilor.

3.Deasupra ungem un strat fin de crema si presaram deasupra nuca de cocos.

4.Decoram cu visine intregi.

Pofta mare tuturor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Cornuri Bratislava
Bucataras.RO

Cornuri Bratislava

Am vazut aceste cornuri la foarte multi bucatarasi, am salivat la ele pana le-am pregatit si eu. Sunt extrem, dar extrem de...

Cornuri Bratislava
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!