Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Portii
15
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu cocos si visine

Ingrediente

  • Foi:
  • 2 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de lapte
  • 1/2 lingurita de amoniu
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 1 litru de lapte
  • 3 plicuri budinca de frisca
  • 2oo gr. nuca de cocos
  • 150 gr. zahar
  • 400 ml. frisca
  • Esenta de cocos:
  • 100 gr. nuca de cocos
  • 50-70 ml. de apa
  • 50 gr. zahar
  • Mai avem nevoie de:
  • 300 gr. visine fara samburi congelate si bine scurse de zeama
  • 100 gr. zahar
  • 2 lingurite de coniac
  • Decor:
  • nuca de cocos
  • visine intregi

Mod de preparare

*Pregatim foile asa:

1.Punem putin faina pe fundul unui castron si apoi adaugam restul ingredientelor.

2.Invartim lejer cu o lingura pana ingredientele incep sa se combine si se formeaza o pasta groasa.

3.Cand amestecul este prea gros ca sa il mai invartim, scoatem lingura si incepem sa framantam cu mana adaugand incet si pe rand cate putina faina pana obtinem o consistenta a aluatului potrivit de moale.

4.Cand am terminat de framantat bine aluatul, il impartim in 4 bucati egale.

5.Intindem pe dosul unei tavi unsa lejer cu ulei cate o foaie pe rand.

6.Dam fiecare foaie la cuptor, la foc iute pana se rumeste frumos si este aurie.Atentie!... sa urmariti constant cuptorul pentru ca se rumenesc foarte repede.Cand am terminat de copt foile le punem deoparte si le lasam sa se raceasca.

*Acum incepem sa pregatim esenta de cocos.Procedam asa:

1.Punem intr-o craticioara apa, zaharul si nuca de cocos.

2.Lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade putin si incepe sa devina mai grosut.

3.In acest moment strecuram totul printr-o sita fina.Nuca de cocos o punem deoparte.

*Pregatim crema de cocos asa:

1.Punem laptele intr-o cratita, adaugam esenta de cocos, cocosul uscat si cel pe care l-am fiert in esenta.Lasam sa fiarba totul la foc mic pentru aproximativ 15 minute.

2.Cand timpul a trecut, adaugam budinca amestecata cu zaharul si putin lapte rece.

3.Invartim bine cu un tel pana totul se ingroasa, dupa care tragem cratita deoparte si lasa crema sa se racesca complet.

4.Cand este rece amestecam totul cu frisca batuta spuma.Impartim compozitia in trei parti si ne lasam putin deoparte pentru a unge foaia de deasupra.

*Pregatim visinele asa:

1.Intr-un castron amestecam visinele cu zaharul si coniacul.

2.Jumatate din cantitatea de visine o tocam foarte marunt cu un cutit bine ascutit, iar ce-a de-a doua jumatate o tocam mai mare.

3.Amestecam totul impreuna foarte bine, dupa care impartim compozitia in 3.

*Asamblare:

1.Ungem fiecare foaie cu cate o portie de visine apoi punem un strat generos de crema de cocos.

2.La fel procedam cu restul foilor.

3.Deasupra ungem un strat fin de crema si presaram deasupra nuca de cocos.

4.Decoram cu visine intregi.

Pofta mare tuturor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Tort Diplomat de post
2
Torturi

Tort Diplomat de post

Tortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...

Tort Diplomat de post
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Fursecuri cu dulceata
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu dulceata

Aceste fursecuri de sărbătoare sunt gustoase și ușor de preparat.

Fursecuri cu dulceata
Pilaf cu carne de cocos
5
Mancaruri cu orez

Pilaf cu carne de cocos

O mancare clasica si gustoasa.

Pilaf cu carne de cocos
Parteneri
Tarta cu mere si pere
Bucataras.RO

Tarta cu mere si pere

Nu pot spune decat ca este delicioasa :X

Tarta cu mere si pere
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga