Prajitura cu gem si samburi de caise

Avem gem preparat de vara ,avem samburii e caise uscate,ne pregatim de o prajitura delicioasa de toamna!

Portii
15
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu gem si samburi de caise

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate;4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • crema;350 g branza proaspta de vaci
  • 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 200 ml smantana
  • 250 ml nectar de caise
  • 2 pliculete de gelatina
  • cateva caise din compot
  • decor;siropul de la un compot de caise(borcan de 800 ml)si restul de caise scurse de suc
  • un borcanel mic de gem de caise
  • o mana de samburi dulci de caise

Mod de preparare

1.Se prepara 2 blaturi,fiecare separat, din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar,apoi se incorporeaza galbenusurile frecate un pic cu uleiul si esenta,la sfarsit faina cernuta.

Se toarna in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se coace cca.20 minute,la foc potrivit.

Se desprinde blatul inca cald de pe hartie,cu lama unui cutit

2. Se aseaza primul blat in tava in care l-am copt il stropim cu jumatate din zeama de compot de caise, turnam crema din branza frecata un pic cu zaharul si smantana,se adauga si nectarul de caise si geletina hidratata un pic in 100 ml apap rece si apoi topita la bain marin.Se presara deasupra feliute de caise din compot,scurse bine de suc apoi se vine cu al 2 lea blat deasupra ,se preseaza usor cu mana sa uniformizam suprafata apoi se stropeste si el cu restul de compot ramas, se intinde cu grija gemul,intr-un start uniform,se presara deasupra miejii de caise prajiti un pic la cuptor si apoi maruntiti.Se da prajitura la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia in forma dorita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Prajitura "MIO DELICIA"
Bucataras.RO

Prajitura "MIO DELICIA"

O prajitura tare bune , care se face repede :)

Prajitura "MIO DELICIA"
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!