Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si aromata! "Deserturi racoritoare de vara"

Portii
20
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 15 lg zahar
  • 18 lg lapte
  • 18 lg ulei
  • 24 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • Pt.umplutura:
  • 2 kg mere de vara
  • zahar dupa gust (in functie si de cat sunt de dulci merele)
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pt. budinca:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 900 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 400 g biscuiti Petit
  • 150 ciocolata lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 5-6 lg lapte

Mod de preparare

Umplutura: Ma intai pregatim umplutura. Se spala merele, se curata, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa cateva minute pana mai scade din zeama, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga scortisoata si zaharul vanilat. Se lasa deoparte.

Blatul: Intr-u bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga alternativ laptele si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25x38 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 10 minute. Se scoate tava din cuptor si se toarna merele calite. Se niveleaza si se da din nou la cuptor pentru inca cca. 15-20 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se scoate prajitura din cuptor si se lasa la racit.

Budinca: Intre timp se pregateste budinca. Intr-un bol se toarna praful de budinca si se dizolva cu lapte. Restul de lapte se pune pe foc intr-o oala. Se adauga si zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba laptele, se toarna praful de budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se rupe ciocolata alba in bucati si se pune in budinca. Se amesteca totul bine pana se dizolva complet ciocolata alba si se incorporeaza in budinca. Se lasa deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu prinde crusta.

Se asaza peste stratul de mere un rand de biscuiti. Se toarna budinca de vanilie, se niveleaza, apoi se asaza din nou un strat de biscuiti.

Ciocolata cu lapte si cea amaruie se rupe bucatele, se adauga laptele si se lasa pe foc mic pana se topeste. Se amesteca bine pana la omogenizare completa.

Se toarna peste biscuiti ciocolata usor racita si se intinde pe toata suprafata. Se da la rece pana se intareste. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver
Bucataras.RO

Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Aș spune că e una din rețetele mele preferate. Aș pregăti-o mult mai des dacă aș găsi mai ușor carne de miel...

Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola