Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o nebunie această prăjitură! Blatul nisipos și crumble deasupra, s-au combinat perfect cu perele de la mijloc și crema de brânză.

Portii
25
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu pere si crema de branza

Ingrediente

  • 30 g zahăr vanilat
  • Pentru aluat( tavă de 25/25 cm):
  • 375 g faină
  • 125 g zahăr
  • 25 g zahăr vanilat
  • 175 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura de pere:
  • 1 kg pere curățate
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură mai cu vârf de amidon
  • Pentru crema de brânză:
  • 500 g brânză proaspătă
  • de vaci
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 ouă
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Pregătim perele pentru Prăjitura cu pere și cremă de brânză

Le curățăm de coajă și semințe și le tăiem în felii grosiere.

Adăugăm zahărul peste ele și scorțișoara și le amestecăm bine, apoi le dăm la rece pentru 20-30 de minute, timp în care zahărul se topește și se formează sirop.

În funcție de cât sirop se formează, adăugăm amidon. Eu am adăugat 1 lingură mai cu vârf.

Pentru aluat, amestecăm făina cu zahărul și sarea și adăugăm untul topit, amestecând intens până la omogenizare.

Vom obține un aluat nisipos ca și cel de crumble.

Pentru crema de brânză, amestecăm brânza cu zahărul și untul moale, adăugăm și esența, apoi încorporăm cele două ouă.

În funcție de consistența amestecului, adăugăm amidon, sau griș.

Eu am adăugat 2 linguri rase de amidon, pentru că brânza mea a fost mai zemoasă, fiind brânză proaspătă de la țară.

Ungem tava cu puțin unt și presărăm puțină făină, apoi întindem în tavă 3/4 din aluat direct în tavă, presându-l cu mâinile.

Peste aluat întindem perele, deasupra lor, crema de brânză, iar peste aceasta sfărâmăm aluatul oprit.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit în prealabil, pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenește bine prăjitura.

Lăsăm, apoi, prăjitura să se răcească pentru a o putea porționa frumos.

O pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola