Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie

Culoare si savoare!

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie

Ingrediente

  • blat (pentru forma cu diametrul de 22 cm)
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 50 g faina
  • 15 ml ulei
  • un praf de sare
  • vanilie
  • Umplutura:
  • sucul de la 2-3 rodii mari
  • 250 g zahar
  • 6 linguri de perle de tapioca
  • jeleul:
  • 200 ml sirop de rodie
  • un plic de tort-jelle

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand bine albusurile de ou cu un praf de sare, apoi cu zaharul, se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul si la urma faina turnata in ploaie. Se toarna in forma circulara cu inel detasabil si se da la copt pana se rumeneste usor, cca. 20 minute.

Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontal in 3 discuri cat mai egale.

Se curata si se scot fructele de rodie (fara pielita alba), apoi se dau bine la blender si se strecoara printr-o sita foarte deasa. Sucul obtinut se fierbe cu cana de zahar (250 g) pana se leaga un pic.

Perlele de tapioca se acopera cu sirop de rodie si se lasa cateva minute sa il absoarba atat cat ele se inmoaie. Punem la fiert cca 150 ml sirop de rodie si cand clocoteste, adaugam perlele de tapioca deja inmuiate. Lasam 5 minute sa fiarba domol, apoi dam totul la o parte si asteptam sa se raceasca bine si perlele sa aboarba tot siropul.

Asezam un disc in forma in care am copt blatul, apoi turnam jumatate din cantitatea de tapioca fiarta in suc de rodie, venim deasupra cu cel de al 2 lea disc, presam usor cu mana, turnam restul de tapioca si acoperim cu al 3 lea disc, presand usor cu mana, pana se asaza perfect. Deasupra presaram o mana de fructe de rodie si peste ele turnam fierbinte, jeleul obtinut prin fierberea restului de sirop ramas cu tort-jelle-ul desfacut cu un pic de apa si turnat in momentul cand siropul de rodie fierbe, amestecam in continuu pana da in 2 clocote si turnam deasupra prajiturii peste rodie. Se da la rece o ora, apoi se poate servi. Este un desert delicios, racoros si plin de culoare.

 Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Pizza
Bucataras.RO

Pizza

Iata o reteta de pizza simpla si rapida

Pizza
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!