Deserturi racoritoare de vara
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se mixeaza la robot la viteza mare cu un varf de cutit de sare, pana se obtine o bezea densa, dupa care se adauga zaharul putin cate putin, continuand mixarea pana la topirea completa a zaharului. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta pana se obtine o pasta densa. Peste aceasta pasta de galbenusuri se adauga pasta de albusuri si se amesteca cu o paleta de sus in jos.
Peste faina se pune praful de copt, se omogenizeaza si se toarna peste compozitie, putin cate putin, se continua amestecarea usor pana la omogenizarea completa a compozitiei.
Intr-o tava se pune hartie de copt, peste hartie se pune compozitia, peste compozitie se pun felii de piersici si migdale trase in ciocolata, apoi se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa 50 minute,cand este rumena este semn ca este gata, se scoate tava de la cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat din belsug. Se portioneaza dupa racirea completa.
Sa aveti pofta, dragilor!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii