Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt preparat!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Ingrediente

  • 2 tavi de 20/24 cm
  • Cate 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • zahar vanilat
  • Umplutura;o ceasca de perle de tapioca
  • 300 ml de sirop de cirese
  • 6 linguri de dulceata de cirese
  • decor;200 ml frisca lichida
  • cateva cirese confiate

Mod de preparare

Se prepara 2 foi de prajituri din cate 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare, cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu un pic de ulei apoi se incorporeaza in albusuri tari si la urma se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt apoi se toarna aluaturile,se presara deasupra zahar vanilat si se da la cuptorul preincalzit,la foc mediu cate 15 minute,pana se rumenesc usor pe margini.Se desprind cu lama unui cutit de hartia de copt si se lasa sa se raceasca bine.

2.Cesca de perle de tapioca se adauga in siropul de cirese pus la fiert in momentul cand da in clocot si se amesteca incontinuu pana ce perlele de tapioca devin incolore si scade tot siropul in care fierb.Se acopera etans cu o farfuriuta si se lasa sa traga perlutele tot siropul care mai ramane.Dupa ce s-au racit se strecoara bine de siropul ce a mai ramas(daca a mai ramas) si se amesteca cu dulceata de cirese.Se amesteca bine .

3. Se aseaza in tava in care s-au copt blaturile,o foaie de blat,deasupra ei se toarna uniform amestecul de tapioca si dulceata,se pune deasupra si a 2 a foaie de blat,se preseaza usor cu mana si se da la rece 2 ore.

E de preferat sa se lase de seara pana a 2 a zi apoi se taie si se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata bine,pana se intareste si se decoreaza cu cirese confiate.Este o prajitura foarte racoroasa si usor de preparat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Rețeta aceasta este una extrem de simplu de pregătit dar în același timp foarte savuroasă. Ce-i drept, am avut și...

Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!