Prajitura Darurile Mosului

O prajiturica delicioasa, pe care, de ce nu, o putem pregati in oricare zi de iarna!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura Darurile  Mosului

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 50 ml ulei
  • esenta de rom
  • 1 lingurita de scortisoara
  • un praf de sare
  • o mana de stafide
  • o mana de miez de nuca prajit si maruntit
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 lingurite de lapte
  • 1 lingurita de praf de copt

Mod de preparare

Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pana capata consistenta unei creme, apoi se incorporeaza in bezea, se adauga esenta si faina amestecata cu lingurita de praf de copt. Se incorporeaza in aluat stafidele inmuiate (se stropesc cu un pic de apa fierbinte in care am picurat esenta) si nucile maruntite.

Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, turnam aluatul obtinut, deasupra presaram praf de scortisoara si dam la cuptorul preincalzit, cca 5 minute la foc iute, apoi reglam temperatura la foc mic si lasam 15 minute,prajitura este coapta cand incepa sa se rumeneasca usor pe margini.

Se scoate tava din cuptor, lasam sa se raceasca un pic si cu un cutit ascutit taiem prajitura in fasii apoi in patratele mici, de cca 4-5 cm .

Ciocolata rupta se topeste la bain marie impreuna cu linguritele de lapte pana ce devine lichida. Asezam patratelele pe un gratar metalic si turnam ciocolata calda peste prajitura.Decoram cu fulgi de nea din pasta de zahar(sau figurine specifice iernii) si dam la rece cca 30 minute. Sunt foarte bune ,aspectoase si miezul de nuca si stafidele sunt surpriza prajiturii,dar aroma de iarna o capata din scortisoara presarata deasupra ei.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

M-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...

Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!