Prajitura steluta cu gem de gutui

este un deliciu cu aroma de toamna

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura steluta cu gem de gutui

Ingrediente

  • 4 linguri untura
  • 2 oua
  • 250 ml lapte dulce
  • 1 plic praf de copt
  • 750 gr faina de grau
  • praf de sare
  • 1 esenta de rom
  • 1 kg gem de gutui

Mod de preparare

Se pune intr-un vas untura rece de la frigider, ouale de la frigider, laptele dulce, fiert si racit tot de la frigider, se aduga esenta de rom, praful de copt stins cu putin otet de mere si faina si se framanta un aluat suficient de tare. Daca la prima impresie se lipeste aluatul de maini, prin framantare aluatul se va desprinde usor si va deveni usor de lucrat. Se da aluatul la frigider pentru circa jumatate de ora, dupa care se poate prelucra.

Se scoate aluatul din frigider, se imparte in patru bucati egale si se intind foi rotunde, se pune in tava mare de la aragaz hartie de copt, se presara putina faina de grau si se asaza o foaie de aluat, foile de aluat se fac rotunde si se decupeaza cu ajutorul unui vas rotund si a unui cutit. prima foaie se adauga gem de gutui, se intinde cu spatula, se mai pune o foaie de aluat, inca un strat de gem, alta foaie si inca un strat de gem, la final se pune ultima foaie de aluat.

Pe mijlocul foilor se pune o cana sau un pahar cu gura in jos si se taie foile de la mijloc spre margini, la inceput se taie in patru, apoi inca in patru si tot asa pana ajungem la 16 bucati. Se prinde cu mana doua fasii si se rasucesc din interior spre exterior si se prind la capete, se face la fel cu toate fasaile pana se obtine o prajitura in forma de steluta, se unge cu ou batut si se da la cuptorul incalzit la foc potrivit,pentru circa o ora. Cand s-a rumenit frumos, se scoate tava si se stropeste cu zahar vanilat.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine

Reteta de preparare a papanasilor Initial am vrut sa fac gogosi. Ulterior, m-am gandit sa experimentez si eu papanasii. Asa...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!