Prajitura cu foi si umplutura de mere

Nu ştiu de ce, dar parcă toamna simt nevoia sa fac prăjituri care să umple casa cu arome care să mă îmbie la leneveala, să creeze acea atmosferă de tihnă în casă. Cât de plăcut este ca mirosul de măr, vanilie şi scorţişoară să ne gâdile simţurile. Iar prăjiturica asta s-a dovedit a fi perfecta! Fragedă, aromată, cu multa umplutură, ce mai, o minunăţie. Parcă nici nu ne-am aştepta de la o prăjitura atât de simplă să fie atât de bună. V-o recomand cu mare drag.

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi si umplutura de mere

Ingrediente

  • 4 galbenusuri de ou
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte caldut
  • 12 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt (10g)
  • Sare
  • Vanilie coaja de lamâie
  • Faina cât cuprinde (eu am masurat-o si am avut nevoie de 690 g)
  • Ingrediente umplutura:
  • 2 kg mere
  • 6 linguri zahar
  • 60 g unt
  • 1 lingura gris
  • Vanilie
  • Scortisoara

Mod de preparare

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste.

Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si uleiul.

Am pus sarea si vanilia, dupa care am încorporat treptat faina.

Cantitatea necesara de faina depinde mult de tipul ei precum si de celelalte ingrediente folosite.

Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, dar destul de ferm pentru a putea întinde foile.

Am pus aluatul la frigider cât am curatat si razuit merele.

Am împartit aluatul în patru parti, pentru cele 4 foi.

Eu am folosit o tava de 38 x 25 cm, foile au iesit cam subtiri, dar zic ca a fost suficient.

Puteti sa folositi si o tava mai mica daca nu reusiti sa întindeti aluatul pe o tava asa mare.

Am copt foile pe fundul tavii pe care am pus o hârtie de copt.

Am copt fiecare foaie la 170 de grade C, pentru 12-15 minute.

Am lasat foile sa se raceasca una peste cealalta, dar cu hârtia de copt între ele.

Cât s-au racit, am pregatit umplutura.

Am caramelizat zaharul,când a devenit aramiu,am adaugat untul si am amestecat pâna s-a topit.

Am pus merele peste caramel si am lasat pâna ce au mai avut doar putin sirop.

Am adaugat o lingura de griş si am mai lasat pâna ce acesta a absorbit tot siropul ramas.

Am pus vanilia si scortisoara.

Am lasat crema de mere sa se raceasca, apoi am împartit-o în trei si am umplut foile.

Am pus folie alimentara peste foi si le-am lasat la frigider peste noapte.

Foile s-au înmuiat foarte bine.

Am pudrat cu zahar.

Poftă bună !!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Piftie de porc
Bucataras.RO

Piftie de porc

Nu puteam lasa sarbatorile sa treaca fara sa avem pe masa si cateva portii de piftie de porc. ”Retete festive de...

Piftie de porc
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!