Nu ştiu de ce, dar parcă toamna simt nevoia sa fac prăjituri care să umple casa cu arome care să mă îmbie la leneveala, să creeze acea atmosferă de tihnă în casă. Cât de plăcut este ca mirosul de măr, vanilie şi scorţişoară să ne gâdile simţurile. Iar prăjiturica asta s-a dovedit a fi perfecta! Fragedă, aromată, cu multa umplutură, ce mai, o minunăţie. Parcă nici nu ne-am aştepta de la o prăjitura atât de simplă să fie atât de bună. V-o recomand cu mare drag.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste.
Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si uleiul.
Am pus sarea si vanilia, dupa care am încorporat treptat faina.
Cantitatea necesara de faina depinde mult de tipul ei precum si de celelalte ingrediente folosite.
Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, dar destul de ferm pentru a putea întinde foile.
Am pus aluatul la frigider cât am curatat si razuit merele.
Am împartit aluatul în patru parti, pentru cele 4 foi.
Eu am folosit o tava de 38 x 25 cm, foile au iesit cam subtiri, dar zic ca a fost suficient.
Puteti sa folositi si o tava mai mica daca nu reusiti sa întindeti aluatul pe o tava asa mare.
Am copt foile pe fundul tavii pe care am pus o hârtie de copt.
Am copt fiecare foaie la 170 de grade C, pentru 12-15 minute.
Am lasat foile sa se raceasca una peste cealalta, dar cu hârtia de copt între ele.
Cât s-au racit, am pregatit umplutura.
Am caramelizat zaharul,când a devenit aramiu,am adaugat untul si am amestecat pâna s-a topit.
Am pus merele peste caramel si am lasat pâna ce au mai avut doar putin sirop.
Am adaugat o lingura de griş si am mai lasat pâna ce acesta a absorbit tot siropul ramas.
Am pus vanilia si scortisoara.
Am lasat crema de mere sa se raceasca, apoi am împartit-o în trei si am umplut foile.
Am pus folie alimentara peste foi si le-am lasat la frigider peste noapte.
Foile s-au înmuiat foarte bine.
Am pudrat cu zahar.
Poftă bună !!!!
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciLimoncello de casa ce poate fi consumat atat ca aperitiv cat si digestiv
Reteta Limoncello - lichior de lamaiO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii