Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutuim cu perle de tapioca

Simplu, rafinat si foarte delicios, un desert simplu dar foarte gustos!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutuim cu perle de tapioca

Ingrediente

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri rase de faina
  • 2 linguri de nes decofeinizat
  • 3 linguri de ulei
  • Umplutura;6 linguri cu varf de gem de gutui
  • un cub de margarina sau unt(75g)moale
  • 2 linguri varfuite de tapioca perle

Mod de preparare

Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca 10-15 minute,amestecand cand si cand.Se opreste focul dupa ce am lasat cele 15 minute sa clocoteasca si se acopera etans cu o faruriuta 5-10 minute dupa care se scurg bine de apa si se dau la racit.Dupa ce fierb perlele de tapioca trebuie sa fie incolore.

2.Preparam blatul de cafea astfel;mixam intr-un bol albusurile separate cu un praf de sare pana se spumeaza bine apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana se intareste.Dam deoparte bolul.

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul adaugat treptat pana obtinem consistenta cremoasa a galbenusurilor si integram totul in bezeaua din bol.

3.Amestecam faina cernuta cu nesul decofeinizat si apoi incorporam in ploaie in amestecul din bol.

4.Tapetam o tava normala ca dimensiuni, cu hartie pentru copt si turnam amestecul din bol apoi mai presaram deasupra un pic de nes si dam totul in cuptorul preincalzit,la inceput 5 minute la foc iute si apoi inca 15 minute la foc domol.Este gata cand se rumeneste usor pe margini.

5.Se scoate tava din cuptor si ajutandu-ne de lama unui cutit ,desprindem blatul de hartie si il lasam tot pe hartie sa se raceasca.

6.Intre timp mixam 5 linguri de gem cu o lingura de unt sau margarina moale,pana otinem o consistenta legata si cremoasa.Adaugam in ea perlele de tapioca scurse bine si le incorporam in amestec ajutandu-ne de o lingura.

7.Se intoarce blatul rece cu dosul in sus pe hartia de copt apoi se unge cu amestecul de gem si tapioca,se ruleaza cu grija strans,ajutandu-ne de hartia de copt.Rulada otinuta se da 30 de minute la rece apoi o scoate si o ungem cu lingura oprita de gem de gutui.Se feliaza si obtinem un desert delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Pavlova cu fructe-Reteta cu nr.300
Bucataras.RO

Pavlova cu fructe-Reteta cu nr.300

Am vrut sa-mi danseze si mie balerina asta,ca doar am implinit 300 de retete.I-am promis ca-i fac o fusta frumoasa,acum ca...

Pavlova cu fructe-Reteta cu nr.300
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola