pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Se prepara blatul din biscuitii macinati fin si framanatati cu untul moale si mierea de albine. Se intinde blatul intre 2 foi de hartie pentru copt, la dimensiunea si grosimea dorita de noi. Se prepara umplutura mixand frisca pana se intareste, apoi se mixeaza cu piureul de castane si gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se intinde umplutura pe foaiade biscuiti si apoi se ruleaza usor ajutandu-ne de hartie. Se da la rece o ora. Se sparg alunele, se maruntesc fin. Se caramelizeaza zaharul apoi adaugam alunele, dam de pe foc si turnam in fir subtire, amestecand continuu, oualele batute. Acoperim cu acest amestec de alune rulada si apoi mai lasam o ora la rece inante de a felia prajitura Pofta buna!
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantana
Comentarii