Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Toamna dulce pe platou!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Ingrediente

  • blat(forma de tort cu diametrul de 26 cm);5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • umplutura;200 ml frisca lichida
  • 200 g piure de catane
  • un plin de gelatina(10 g)
  • sirop;3 linguri de miere de albine
  • 200 ml apa
  • crusta de nuci;o cana de zahar
  • o lingura de apa
  • 400 g miez de nuca maruntit
  • un ou
  • decor
  • o mana de miez de nuca
  • 5-6 linguri de frisca batuta cu piure de castane

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc .Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se adauga in albusuri si apoi nse adauga faina in ploaie.Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie de copt apoi se da la copt cca.20 min. la foc domol.Se scoate blatul din forma,se lasa sa se raceasca apoi se taie pe lung in doua.

Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga piureul de castane,se mixeaza din nou.Se hidrataeaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la bain marin si se adauga in frisca

Se aseaza primul disc de blat in forma,se insirop[eaza usor cu sirop preparat din miere cu apa apoi se toarna frisca cu piureul de castane si se acopera cu al 2 lea disc de blat,insiropat si el cuy restul de sirop ramas.

Se caramelizeaza zaharul cu lingura de apa si cand capata culoarea maro deschis se pune miezul de nuca.Se amesteca bine si se da de pe foc.Se adauga repede oul batut ,se amesteca repede si se intinde pe toata suprafata prajiturii,cat este fierbinte.Se da la rece apoi se decoreaza cu frisca si piure de castane si bucati de miez de nuca.Se lasa de seara pana a 2 a zi inante de a fi taiata prajitura

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor

Am pregătit o rețetă rapidă si delicioasă de cartofi tip acordeon, la cuptor. Condimentul de cartofi de la Delikat le-a...

Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola