Tort cu nuca, crema de branza si struguri

Tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi

Portii
15
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu nuca, crema de branza si struguri

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 6 linguri nucă
  • un praf de copt
  • un vârf linguriţă sare
  • pentru crema de brânză:
  • 250 g cremă mascarpone
  • 150 g frişcă lichidă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriţă cafea măcinată
  • 1 pliculeţ ness
  • pentru crema ganache:
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 g frişcă lichidă
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 500 ml apă
  • 1 linguriţă esenţă rom
  • 3 linguri zahăr
  • pentru ornat:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Cremă de brânză
  • Nucă rumenită şi măcinată
  • Struguri albi
  • Flori de zahăr
  • Zahăr colorat

Mod de preparare

Pentru ca nuca să fie mai gustoasă şi mai aromată, mai întâi se rumeneşte la cuptor, apoi se lasă la răcit şi se macină.

Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă, pe foaie de copt. Se coace la foc mic 30 de minute sau până se rumeneşte. Se lasă la răcit.

Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul, se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.

Pentru crema de brânză, se bate frişca lichidă, dar nu prea tare, apoi se încorporează în crema mascarpone, se adaugă şi zahărul, cafeaua şi nessul şi se amestecă uşor cu o spatulă.

Pentru crema ganache, se încălzeşte pe foc mic frişca lichidă, având grijă să nu fiarbă. Se dă de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi se amestecă bine să se topească. Se lasă la răcit, apoi se amestecă aşa cum facem în mod obişnuit cu frişca, până devine consistentă. Dacă vi se pare prea dulce, se poate adăuga şi o lingură cu nucă.

Se taie tortul în două foi, se umple cu jumătate din crema de brânză, se adaugă crema ganache, se presară încă o lingură cu nucă, boabe de struguri tăiate în jumătăţi şi despieliţate, apoi se adaugă capacul tortului. Se îmbracă în crema de brânză rămasă, se ornează cu frişcă bătută în prealabil, boabe de struguri, floricele de zahăr şi zahăr colorat.

Portii: 15

Timp total: aprox 3 ore

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/tort-anca-2017.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Tarta cu fructe de toamna
Bucataras.RO

Tarta cu fructe de toamna

Am avut cateva fructe care se stricau si era pacat sa le las sa se strice de tot sau sa le arunc, asa ca am facut o tarta...

Tarta cu fructe de toamna
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola