Nu am mai pregătit de mult timp acest fel de mâncare şi mi-era dor de aceşti cartofi fierţi în coajă, apoi umpluţi. De data aceasta i-am umplut cu brânză, ou, smântână, cabanos şi afumătură de casă
Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, în apă cu puţină sare. Se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se scobesc.
Miezul din cartofii scobiţi mai devreme se pasează cu o fuculiţă şi se amestecă într-un castron mai mare împreună cu brânza rasă, ouăle, smântână ş sare după gust.
Afumătura de casă se taie feliuţe mici, iar cârnatul cabanos - rondele.
Cartofii se aşază într-o tavă cu hârtie de copt. Se pun în fiecare cartof câteva feliuţe de afumătură de casă, apoi se umple cartofii cu amestecul de brânză. Se decorează cu rondele de cârnat.
Pentru că rămâne destul amestec de brânză , acesta se pune în tavă lângă cartofi, însă se va coace mai repede decât cartofii, aşa că nu uitaţi să îl scoateţi mai devreme.
Se dau cartofii la cuptor la foc mic până se rumenesc (aprox 40 de minute).
Timp de pregătire: 1h
Timp de coacere: aprox 40min
Porţii: 4
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/cartofi-umpluti-cu-branza-si-afumatura.html
Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visineChiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.
Chiftele de cartofi cu dovlecelTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniPrajitura cu cirese sau cu visine este foarte usor de pregatit dar delicioasa! Blatul pufos are in el fructe aromate dar asta...
Prajitura cu cirese sau visineEste o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.
Negresa cu branza si ciresePrima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...
Prajitura cu visine
Comentarii
Adaugă comentariu