Ardei umpluti cu legume si cus-cus

Un preparat delicios, plin de sanatate pentru o zi friguroasa de iarna!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu legume si cus-cus

Ingrediente

  • 2 ardei grasi mari (unul verde si unul rosu)
  • ulei de masline
  • un morcov
  • o ceapa rosie
  • un castronel de mazare prefiarta
  • 4-5 ciuperci mari
  • 100 g cus-cus
  • 2 lingurite de pasta de tomate
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • condimente uscate
  • un ou
  • o legatura de marar verde
  • 2-3 rosioare cherry

Mod de preparare

Ardeii spalati si stersi bine se taie in cate 2 jumatati egale, pe lungime, se curata de seminte si vinisoare, iar partea cu cotor se curata cu o lingurita, indepartand-ul cu grija, cu tot cu seminte, apoi se aseaza intr-o tava cu partea taiate in sus ,se sareaza in interior si se dau la cuptor cca 20-25 minute.

Intre timp pregatim umplutura astfel;incingem ulei de masline in care calim ceapa taiata fin,ciupercile feliate si morcovul dat prin razatoarea mica,cand se inmoaie adaugam si mazarea prefiarta,saram,piperam ,turnam cca. 200 ml apa si acoperim cu un capac sa fiarba inabusit cca 20 minute.Se adauga si cus-cusul si daca mai este nevoie mai adaugam cca 100 ml apa .Acoperim cu capac si lasam la fiert ,la foc mic,amestecand din cand in cand,pana se inmoaie cus-cusul.Oprim focul si lasam tigaia acoperita cca 10-15 minute dupa care adaugam in compozitie oul batut si presaram mararul verde,amastecam pana la omogenizare.Se scot ardeii din cuptor,se tamponeaza in interior cu un servetel pentru a absoarbe lichidul lasat apoi ii asezam intr-o forma de cozonac(mai inalta)de yena si ii umpem pe fiecare cu compozitia din tigaie,taiem feliute de rosii deasupra.Adaugam cu grija,pe lanaga ardeii umpluti,fara a depasi gura ardeilor, pasta de tomate diluata cu 200 ml apa ,in care pus un strop de ulei de masline,sare piper ,condimente uscate.punem intre ei si cate o frunza de dafin si dam la cuptor cca 30 minute,sa fiarba la foc domol.Daca vrem ca preparatul sa fie de post nu mai punem oul batut in compozitie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura Bucataras
Bucataras.RO

Prajitura Bucataras

Am pregatit aceasta prajitura pentru toata familia "Bucataras"! Pentru mine "Bucataras" inseamna foarte mult,m-am atasat de...

Prajitura Bucataras
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!