Coasta de miel umpluta

Un preparat devenit traditional in familia noastra!

Portii
5
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Coasta de miel umpluta

Ingrediente

  • O bucata costa intreaga de miel
  • 500 g amestec de legume
  • 2 morcovi
  • 3 oua fierte tari
  • 5 kg ficatei de pui
  • 2 cepe rosii
  • marar verde
  • 2 oua crude
  • 250 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • cateva cuisoare
  • ulei de maslie
  • broccoli
  • folie de aluminiu

Mod de preparare

Se spala cu apa rece coasta intreaga de miel, se lasa sa se zvante putin, apoi cu lama unui cutit ascutit, facem un portofel (fara a se desprinde pielea de pe marginea coastelor), desfacand pielea de la exterior de pe coasta, cu grija, fara a ajunge cu lama pe marginea coastei. Se unge cu un strop de ulei de masline si in interior si in exterior, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa cateva ore la rece.

Ficateii de pui se dau in cateva clocote in apa cu sare, apoi se scurg si se dau la racit. Ceapa curatata se taie julien, legumele se lasa sa se dezghete la temperatura camerei, morcovii curatati de coaja se fierb si ei, intregi, in apa cu sare, apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Broccoli se desfac in buchetele, apoi se acopera cu apa si sare, se dau in 2-3 clocote, se scurg si se lasa sa se raceasca.

Intr-un strop de ulei se prajesc un pic ficateii de pui, apoi se scot si in uleiul ramas calim ceapa taiata julien si legumele dezghetate, apoi condimentam dupa gust, cu sare si piper si lasam legumele sa se raceasca bine.

Se amesteca legumele calite si racite cu ficateii de pui, cu mararul tocat fin si cu cele 2 ou batute.

Cu acest amestec umplem coasta de miel, fara a uita sa bagam in umplutura ouale fierte tari, curatate de coaja, dar si morcovii intregi, iar partea pe unde am umplut, se coase cu ata de bucatarie astfel incat sa nu curga umplutura.

Coasta umpluta se asaza intr-o tava rotunda, mai inalta, cu partea bombata in sus, se infig cateva cuisoare in partea mai musculoasa, se mai toarna un strop de ulei peste ea, vinul, o parte de apa rece, un praf de piper si sare, se imprejmuieste cu buchetele de broccoli apoi, se acopera cu folie de aluminiu, sigiland bine pe margine si se da la cuptor, mai bine de o ora, cca. 75-80 minute, dupa care se indeparteaza folia si se mai lasa pana se rumeneste coasta frumos, udand din cand in cand, cu sosul din tava. In momentul cand am oprit focul, se scoate ata cu care am cusut, tragand usor de ea. Coasta se feliaza numai dupa ce s-a racit putin. Se serveste cu un vin roze.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Lasagna dulce, cu branza si visine
Bucataras.RO

Lasagna dulce, cu branza si visine

Simplu, bun si aromat. Ce iti poti dori mai mult de atat de la un desert?

Lasagna dulce, cu branza si visine
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola