Pasca cu aluat umplut

O pasca deosebita ca si aspect, dar si gustoasa in acelasi timp, pentru masa de Paste.

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Pasca cu aluat umplut

Ingrediente

  • Aluat:
  • 20 g drojdie proaspata + 1 lingura zahar
  • 450 g faina
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 50 ml ulei
  • Umplutura aluat:
  • 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahar
  • 25 g cacao
  • 50 g nuci macinate
  • Umplutura de branza:
  • 700 g branza de vaci desarata
  • 300 g crema de branza Delaco Grace
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 2 oua + 1 albus
  • 100 g stafide aurii
  • 4 linguri gris
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • Diametru tava: 22 cm

Mod de preparare

Se cern 300 g faina intr-un castron. Se face o adancitura in mijlocul fainii.

Se incalzeste laptele la temperatura corpului.

Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand aceasta se dizolva. Se adauga putin lapte cald (50 ml) si se omogenizeaza. Se toarna lichidul in adancitura din mijlocul fainii. Se amesteca cu putina faina, se acopera vasul cu un prosop si se lasa maiaua sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, peste maiaua crescuta se adauga galbenusurile, sarea, zaharul, zaharul vanilat, uleiul si restul de lapte (incalzite impreuna la temperatura corpului). Se framanta totul, adaugand treptat faina. Se curata mainile de aluat, se spala, se ung cu ulei si se aduna aluatul de pe peretii castronului, strangandu-l pe tot intr-o bila si ungand cu ulei si castronul in acelasi timp. Se acopera cu o folie, apoi cu un prosop si se lasa aluatul sa creasca la loc cald.

Intre timp, se pregateste umplutura de branza: branza de vaci se da pe razatoarea cea mare intr-un castron, se adauga crema de branza, zaharul, zaharul vanilat, ouale si albusul si stafidele aurii (clatite cu apa si stoarse). Se amesteca totul, apoi se incorporeaza si grisul.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se incorporeaza cacaua, apoi nucile macinate.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Aluatul se imparte astfel: 3/4 pentru baza si 1/4 pentru impletitura si cruce. Puteti sa lasati si totul pentru baza daca nu doriti sa faceti impletituri.

Se intinde aluatul pentru baza pe masa de lucru unsa cu ulei. Se unge cu albusurile amestecate cu cacao si nuci, lasand marginile libere. Se ruleaza si se taie in felii groase. Acestea se aseaza intr-o tava pentru tort unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se coace pe jumatate. Dupa aceea, se scoate tava din cuptor si se adauga umplutura de branza (daca vreti sa nu vi se scufunde impletiturile in umplutura de branza, asa cum mi s-a inatmplat mie, mai dati tava la cuptor pana cand aceasta se incheaga putin). Restul de aluat se impleteste dupa bunul plac si se pune peste branza (am impletit o parte din aluat in 3 si l-am pus pe margini si am facut o cruce din aluat impletit in doua). Se ung impletiturile cu galbenusul amestecat cu lapte si se introduce tava din nou la cuptor pana cand pasca se rumeneste frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Prajitura de post, cu suc de rosii
2
Dulciuri

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
3
Mancaruri cu legume

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz

Ardeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
Crap rasol
4
Mancaruri

Crap rasol

Pentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...

Crap rasol
Muffins cu lime si ciocolata alba
5
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Parteneri
Spaghetti carbonara
Bucataras.RO

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga