O pasca delicioasa pe masa de Paste!
Intr-un bol, se amesteca branza cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat si smantana. Se adauga ouale si se omogenizeaza bine. Se toarna pe rand, faina, apoi grisul, amestecand bine dupa fiecare. Untul lasat la temperatura camerei se taie cubulete si se pune peste compozitie. Se amesteca cu un tel, pana se incorporeaza bine. La final, se pun merisoarele, se amesteca totul si se lasa deoparte. Se ia o tava rotunda cu margini detasabile, se tapeteaza fundul tavii cu hartie de copt,iar marginile se ung bine cu unt. Se toarna compozitia, se niveleaza, apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 60-70 de minute, pana ce marginea devine maronie, iar pe mijloc aurie. Se stinge focul si se lasa la racit in cuptor. Se desprinde marginea cu ajutorul unei spatule si se desface inelul formei. Se transfera pasca pe un platou si se da la rece. Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUn aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!
Rulouri cu ciuperciTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosNatura are felul ei aparte de a ne încălzi trupul şi spiritul, aruncându-ne in braţe mici daruri: o zi însorită şi...
Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdăIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii