Pasca traditionala cu orez

Anul acesta am ales sa prepar o pasca cu orez, cum mancam cand eram mica, dar si la cerea sotului! Aceasta reteta este tare buna, are un gust deosebit de bun si aromat! Bunatati de Pasti!:x

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Pasca traditionala cu orez

Ingrediente

  • Aluat
  • 350 g faina
  • 1 praf de sare
  • 150 ml lapte
  • 100-130 g zahar
  • 70 g unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 20 g drojdie
  • Umplutura:
  • 500 g branza dulce de vaci
  • esenta de vanilie
  • 2-3 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 cescuta orez
  • 3 cescute lapte (pentru a fierbe orezul) + 3 linguri zahar
  • sare
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou cu 5 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim maiaua din drojdie cu 5 linguri lapte caldut, 5 linguri zahar si putina faina, lasam 10 minute pana cand drojdia se umfla.

Zaharul il amestecam cu laptele caldut si vanilia pana se topeste tot zaharul.

Intr-un bol punem faina cu praful de sare, adaugam pe rand drojdia crescuta, laptele dulce, galbenusurile si incepem sa omogenizam bine toate ingredientele. Vom obtine un aluat lipicios. Adaugam treptat si untul topit si caldut, framantam pana obtinem un aluat usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura:

Orezul il spalam bine si il fierbem in lapte pana scade tot laptele si orezul este umflat, adaugam si zaharul si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Branza o amestecam cu putina sare, zaharul, ouale si vanilia, adaugam si orezul fiert, apoi omogenizam bine totul.

Dupa ce a crescut aluatul, il intindem cu mana, (ne ajutam de putin ulei), apoi il asezam int-o tava de 24 cm pe care am uns-o cu ulei, adaugam umplutura, iar coca ramasa deasupra o dam peste umplutura.

Ungem cu galbenus de ou stins cu lapte, toata suprafata, apoi dam totul la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti
Bucataras.RO

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola