Savarine cu spuma de coacaze

Un desert delicios!!

Portii
5
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Savarine cu spuma de coacaze

Ingrediente

  • cca 10 buc:
  • 100 g amidon din porumb
  • 160 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ou
  • 30 g drojdie proaspata
  • 30 ml ulei
  • sirop:
  • 400 ml apa
  • 2 cescute de zahar
  • 1 esenta din rom
  • spuma de cocaze;
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura dulceata de coacaze

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul pana devine cremos, apoi adaugam uleiul. Se amesteca faina cu amidonul, apoi se incorporeaza in amestec, alternand cu laptele caldut. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se ung formele de savarine cu ulei, apoi se pune din aluatul crescut, lasand gol de un deget in forma. Se da primele 5 minute la foc iute, in cuptorul preincalzit, apoi se lasa cca 20 minute la temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca.

Se prepara siropul, dand in cateva clocote apa cu zaharul, apoi oprim focul si adaugam esenta de rom. Se prepara spuma mixand frisca lichida pana capata consistenta. apoi adaugam smantana si la urma dulceata.

Se insiropeaza savarinele coapte si racite, se taie capacelul in partea de sus, apoi cu ajutorul unui pos, se umple cu spuma de coacaze. Se servesc dupa ce stau o ora la rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!