Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se rumeneasca la cuptor. Cartofii au iesit si ei gustosi cu doar cateva condimente. Reteta video o gasesti mai jos.
Coastele se pun intr-o oala incapatoare;
Se pun foile de dafin si boabele de piper in oala;
Se adauga berea (cat sa acopere), urmata de morcovi, pastarnac, telina si ceapa;
Se pune la fiert pe foc, pana carnea devine ff frageda (cca 2 ore);
Se scot, se pun intr-o tava si se ung cu un amestec de sos de soia, crema de otet balsamic, miere, boia dulce Kamis si condimente pentru coaste Kamis;
Se ung bine pe o parte si se baga la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 min;
Dupa aceea, se scot, se intorc si se ung si pe partea cealalta si se mai lasa la cuptor pentru inca 4 min;
In ultimele 2 minute se muta temperatura cuptorului pe 210 grade C, pentru a se realiza o glazura lipicioasa;
Cartofii se spala bine, se taie in 4 si se stropesc cu ulei de masline;
Se condimenteaza cu rozmarin, sare, piper si usturoi granulat;
Se baga in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt, pentru cca 20-25 min, la 180 grade pana intra furculita in ei usor;
Se da parmezanul pe razatoare, se presara pe deasupra si se mai lasa cca 2 min la gratinat;
Se servesc impreuna cu coastele;
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burdufPe caldura aceasta nu iti vine sa dai drumul la cuptor, asa ca cel mai convenabil desert e cel preparat la rece, simplu,...
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mureIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii