Retete kamis

VIDEOReteta Drob usor de pui

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 04-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

ingrediente

8 portii

   500 g inimi si pipote de pui
   3 foi de dafin
   1 lingurita boabe de piper
   1 lingurita boabe de coriandru
   500 g ficatei de pui
   1 lingurita cimbru uscat
   2 legaturi ceapa verde
   2 legaturi usturoi verde
   2 legaturi patrunjel
   2 legaturi marar
   50 g unt
   2 linguri ulei
   sare si piper
   2 lingurite condimente pentru drob
   4 oua
   + 1 ou pentru pus deasupra

mod de preparare

Se curata bine inimile si pipotele de pui, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se condimenteaza cu boabe de piper si de coriandru si foi de dafin. Se spumeaza bine si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40 minute, pana sunt moi. Se scurg si se lasa la racit.

Intr-o tigaie se pune uleiul, se adauga untul si se pun partile albe de la ceapa si usturoiul verde tocate marunt. Se lasa la foc potrivit cateva minute. Se adauga apoi ficateii bine curatati si spalati si bine scursi de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si cimbru uscat. Se lasa sa se gateasca cu capac, amestecand din cand in cand, pentru 10 minute, pana sunt bine facuti. Se scot apoi intr-un castron si se lasa la racit.

Intr-un bol mai mare se pun coditele de la ceapa si usturoiul verde tocate marunt, ficateii tocati marunt, inimile si pipotele tocate si ele mic. Apoi se pune verdeata tocata fin. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, 2 lingurite din amestecul de drob si se pun cele patru oua batute bine. Se amesteca bine compozitia si se pune intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Se preseaza bine in tava compozitia de drob cu ajutorul unei linguri.

Se bate si se toarna deasupra oul ramas.

Se pune drobul la cuptor la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute, pana este rumenit si inchegat bine.

Se lasa drobul sa se raceasca putin in tava, apoi se scoate si se pune pe un tocator. Se feliaza cand este racit complet.
Incearca si Drob usor de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob usor de pui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete kamis

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.