Pasca traditionala

Pasca traditionala este nelipsita la masa de Paste, fiind un dulce, desi consistent, destul de lejer. urmareste reteta de pasca si prepar-o si tu.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pasca traditionala

Ingrediente

  • Pentru aluat:(din acest aluat mi-a iesit 3 pascute
  • 2 mai micute si una mai mare)
  • 1 kg faina
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 100 gr smantana
  • 200 gr zahar
  • 25 gr drojdie
  • 100 ml lapte(nu e fixa cantitatea pentru ca e in functie de cum simti aluatul la mana)
  • 1 esenta rom
  • coaja de portocala rasa
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci bine scursa
  • 3 oua + 2 galbenusuri
  • 3 linguri smantana groasa
  • 250 gr zahar pudra
  • 100 gr stafide
  • 2 linguri gris
  • coaja de lamaie rasa
  • 2 esente rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,sa nu fie reci.
Laptele il punem putin pe foc cat sa fie caldut.
Intr-un lighean punem faina.
In mijlocul ei facem o gaura.
Drojdia o frecam cu o lingurita zahar si un strop ulei.
Acesta o turnam in gaura facuta in faina si o lasam 10 minute sa creasca.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste.
Peste galbenusuri punem si untul la temperatura camerei si il mai mixam putin.
Turnam galbenusurile batute peste faina si amestecam putin cu mainile.
Punem si smantana, esenta,coaja rasa de portocala si sarea.
Amestecam bine, apoi incepem sa framantam cu laptele caldut,putin cate putin.
Cand terminam de framantat bine ne stropim putin mainile cu ulei si il mai framantam vreo 5 minute.
Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit.
Umplutura:
Stafidele le punem la inmuiat in apa calda cu o esenta de rom.
Galbenusurile si cu ouale intregi le batem spuma cu zaharul pudra.
Punem intr-un bol branza.
Peste adaugam ouale batute, smantana, coaja de lamaie, zaharul vanilat si esenta.
Le amestecam bine iar la urma punem si grisul.
Acum ne apucam de asamblat pasca:
Ungem tavile cu putina margarina si le tapetam cu hartie de copt.
Impartim aluatul in trei.
Facem cate o foaie subtire din fiecare si o asezam in tava, inclusiv pe pereti si o intepam cu o furculita.
Umplem cu branza (pe care o impartim tot in 3 parti egale, daca aveti tavile de aceeasi marime).
Deasupra facem diverse modele din aluat:cruce, pasarele, impletituri, orice va place.
Batem spuma 2 oua si cu acestea ungem pastile.
Le coacem rand pe rand in cuptorul incins, la o temperatura potrivita ,cam 1ora sta in cuptor fiecare.
Cand le scoatem din cuptor le ungem cu un amestec din apa,zahar si putin ulei.
Le acoperim cu niste coli de hartie apoi cu multe prosoape, pentru a fi fragede.
Dupa ce se racesc se pastreaza in folie alimentara.
* Doresc sa testez produsele philips pentru ca sunt de mare calitate si mai ales ca imi lipseste un mixer de mana si tare imi doresc. As toca, taia totul mai repede, Preparatele le-as pregati intr-un timp mai scurt si timpul ramas l-as folosi iesind la plimbari, as sta mai mult in compania celor dragi si as putea testa si mai multe retete!!


Pasca traditionala se serveste la masa traditionala de Paste, impreuna cu cei dragi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Ciorba de perisoare din carne de pui
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola