Borsuri

Reteta Ciorba de sfecla rosie

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
gatire reteta 50m 
tania postat de
Postat pe: 20-10-2017
Adaugă în cartea de bucate
Reteta propusa de mine pentru anotimpul de toamna, este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui sa fie nelipsita de pe masa noastra. Ea este bogata in vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, acid folic si antioxidanti. Sfecla rosie este usor de digerat si este bogata in apa (peste 90 %), zaharuri, fibre. Este bogata in substante vegetale care usureaza eliminarea grasimilor, acid glutamic, un aminoacid care stimuleaza activitatea sistemului nervos. Deci avem suficiente motive de a consuma sfecla rosie in diverse forme, de aceea eu am ales un "bors moldovenesc" cu sfecla rosie.

ingrediente

8 portii

   2 cartofi mijlocii
   1 adrei gras verde
   3 morcovi
   3 sfecle rosii mijlocii
   2 cepe mijlocii
   1 radacina patrunjel
   1/4 radacina telina
   1 legatura patrunjel
   1 legatura marar
   1/2 legatura leustean
   30 ml ulei masline
   2 linguri vegeta
   sare
   piper
   1/2 l bors acru proaspat
   Pentru dres ciorba
   2 linguri de bulion
   2 linguri de ulei masline
   1 ceapa mica
   smantana

mod de preparare

 Toate legumele dupa ce le-am curatat si spalat bine, le vom taia dupa
preferintele dvs. Mie imi place ca sfecla si cartofii sa fie toate taiate cuburi, morcovul rondele mai subtiri, iar celelalte taiate mai marunt. Verdeata, dupa ce a fost in prealabil spalata bine, o vom toca marunt.
Intr-o oala in care vom face borsul, vom pune uleiul de masline, din care vom lasa 2 linguri pentru dres borsul. Dupa ce s-a incins uleiul, vom adauga ceapa si o vom lasa sa se caleasca pana isi schimba culoarea, apoi vom adauga toate legumele, sare, piper si vegeta. Vom lasa acoperit la foc mic timp de 5 minute, dupa care vom adauga 1,5 l de apa si vom lasa la foc mic pana cand vor fierbe toate legumele, apoi vom adauga borsul si jumatate din verdeata. Vom lasa timp de 7-10 min sa fiarba si borsul bine, dar la foc mic.

Intre timp, vom cali usor ceapa in uleiul de masline ramas, peste care vom adauga bulionul, vom lasa 2 minute sa se uniformizeze toata compozitia, apoi o turnam peste ciorba. In felul acesta am dres ciorba, potrivim apoi de sare si piper si vom stinge focul. Ciorba noastra este gata.
Ciorba este foarte buna atat calda cat si rece, poate fi servita cu smantana sau simpla, cu patrunjel proaspat tocat. Si cand ne gandim ca are doar 35 calorii la 100 de grame, nu putem decat sa ne bucuram...!
Gustul delicios al acestui "bors moldovenesc" poate fi insotit si de un ardei iute, sau ceapa rosie.
Noi l-am servit cu smantana si a fost foarte delicios si apreciat de toti
membrii familiei.

Va doresc si voua pofta buna!

Specific: Romania -Bucovina

Incearca si Bors de miel
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla rosie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Borsuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.