Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Portii
6
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Ciorba de perisoare

Ingrediente

  • 200 g carne amestec (porc+vita) tocata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 rosii
  • 1/2 ardel kapia rosu
  • patrunjel
  • 1 canita orez
  • 1 ou
  • 1 lingurita faina alba
  • 1 cana de bors proaspat

Mod de preparare

Pentru inceput vom curata legumele si le vom taiat marunt, dupa care intr-o oala vom pune 2-3 linguri de ulei si vom sota legumele: ceapa, morcovul, pastarnacul, ardeiul kapia si patrunjelul in ulei pana devin sticloase.

Turnam apa calduta peste legume si lasam la fiert circa 20 minute, timp in care ne ocupam de perisoare.

Pentru acestea, vom amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, orezul, oul, faina, patrunjel verde tocat. Amestecam bine, condimentand cu sare si piper si incepem sa formam perisoare, cat mai mici, ajutandu-ne de un bol cu apa rece. Adaugam rosiile blenduite in oala cu legumele.

Dupa 2-3 clocote, adaugam cu grija perisoarele formate, avand grija sa reducem din intensitatea focului. Potrivim de sare, piper si acrim cu bors proaspat de putina.

Mai fierbem 10 minute dupa care oprim si presaram patrunjel verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Hamburger
Bucataras.RO

Hamburger

Pentru 'Pachetelul vesel' Mi-a placut mult reteta Cameliei ( CameliaComan -...

Hamburger
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!