Ciorba de legume acrita cu zarzare

Este o ciorba plina de legume de sezon, o ciorba gustoasa si hranitoare! Se poate servi atat calda cat si rece, e la fel de buna! Retete dietetice

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de legume acrita cu zarzare

Ingrediente

  • 1 buc morcov mare
  • 2 buc ceapa alba
  • 1 buc mica patrunjel radacina
  • 1/2 buc de pastarnac
  • 350 g fasole pastai
  • 500 g cartofi
  • 1 dovlecel mai mic
  • 2 rosii
  • zarzare pentu acrit
  • frunze de patrunjel
  • sare dupa gust
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Se curata morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Se dau pe razatoarea cu gauri mari.

Intr-o oala de 5 litri se pune uleiul la incins. Se pun legumele si se lasa la calit. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se pune peste legume. Se lasa 5 minute sa se caleasca, amestecand din cand in cand. Se stinge totul cu 4 litri de apa. Se lasa sa dea cateva clocote.

Intre timp se curata fasolea, cartofii si dovleacul. Fasolea se rupe in bucati mai mici, cartofii se taie in cubulete, la fel si dovlecelul. Rosiile se oparesc, se curata de pielita, apoi se taie cubulete.

Cand a inceput sa fiarba apa, se pune fasolea si se lasa la foc potrivit sa fiarba timp de 20 de minute (fierbe mai geu decat cartofii). Se adauga apoi cartofii, rosiile si dovlecelul. Se adauga si 1 lgt de sare. Se lasa la foc potrivit pana sunt fierte legumele.

Separat, intr-o craticioara se pune o cana cu apa si 8 zarzare. Se lasa sa dea in cateva clocote pana se desprind de pe samburi, apoi se strecoara. Se amesteca bine pana raman doar samburii si pielita.

Se acreste ciorba dupa gust, se mai potriveste de sare si se mai lasa sa dea cateva clocote impreuna. Se stinge focul, se pun cateva frunze de patrunjel verde si se acopera oala pentru cateva minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Supa crema din legume verzi
2
Supe de legume

Supa crema din legume verzi

Sanatatea in farfurie!

Supa crema din legume verzi
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Retete de Pasti

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

O prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Supa crema de conopida
4
Supe de legume

Supa crema de conopida

O reteta rapida, usoara, hranitoare, ideala pentru serile reci de iarna

Supa crema de conopida
Chiftele de cartofi cu dovlecel
5
Mancaruri cu legume

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Parteneri
Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat

Mi-am facut un tort, nu e el cel mai reusit (ca asa se intampla, cand faci altcuiva iese mai frumos :D ), dar eu sunt...

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga