Crema de mazare cu hribi

In ultima vreme sunt nelipsite din meniul meu de acasa. Le iubesc atat de mult incat as fi in stare sa fac cure cu supele astea )) Sunt pline de nutrienti, vitamine, sunt satioase si mie imi transmit o stare de bine. In plus se zice ca este prietena siluetei. De gust, arome si texturi, nu mai zic…

Portii
9
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Crema de mazare cu hribi

Ingrediente

  • Tacam de pui sau daca deja aveti facuta supa de pui
  • 2 tije apio
  • 1-2 radacini de pastarnac
  • 2-3 morcovi
  • 500 gr mazare congelata
  • 500 gr hribi(congelati am avut eu)
  • 200 gr smantana grasa 30%
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Amestec de legume de gradina sau plantele aromatice care va plac
  • Pentru decor:
  • Ulei de masline cu infuzie de ardei iute
  • Seminte de negrilica
  • Pentru cruton:
  • Felii de paine integrala cu seminte
  • Branza gorgonzola
  • Microplante

Mod de preparare

Se curata morcovii, pastarnacul si se taie rondele. Tijele de apio se taie de asemenea si ele rondele si se pun intr-o oala alaturi de morcovi si pastarnac. Pentru ca nu am avut o supa gata facuta, am adaugat un tacam de pui in oala. Am pus mazarea si hribii, care sunt deja taiati in felii. Am pus capac si am dat la fiert pentru 40-45 minute. Pentru fiert supa am folosit o oala sub presiune. Am inlaturat tacamul de pui, iar restul supei am pasirat-o bine cu un blender vertical. Cand totul a devenit cremos si nu mai sunt bucati de legume, se adauga smantana grasa. Se trece cu blenderul vertical pentru ultima oara prin supa. Se pune oala pe foc, se adauga sare si piper dupa gust, iar la final plantele aromatice preferate. Se potriveste foarte bine cu patrunjel si marar, dar eu am avut un amestec de plante de gradina de la Delikat si l-am folosit pe acesta.

Pentru cruton: se taie feliile de paine in baghete subtiri de 2,5-3 cm. Se stropesc cu putin ulei, se pudreaza cu paprika afumata si se amesteca bine. Se pun in tava cuptorului cu folie de copt. Se prajesc la foc potrivit pana devin rumene. Se ung cu branza gorgonzola si se decoreaza cu microplante.

Pentru servit se pune supa calda in boluri, se stropeste cu putin ulei picant, seminte de negrilica si cruton pe margine. De vis, supa asta!!! Sa va fie de bine!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Piept de pui in crusta de mustar
Bucataras.RO

Piept de pui in crusta de mustar

Pieptul de pui poate deveni o masa sofisticata daca ii faci cu condimente bune. Reteta video de mai sus te va ajuta sa iti...

Piept de pui in crusta de mustar
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!